kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İklim değişikliğinin sonuçlarına hazırlıklı olmalıyız"

Giriş Saati : 27.09.2008 12:27
Güncelleme : 27.09.2008 22:16
Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünya turistlerinin çevre bilincinin arttığına ve ziyaret edecekleri ülkeyi seçerken çevre duyarlılığının önemli bir etken hale geldiğine dikkat çekti.

Günay, "Turizmde yeni fırsatları ve yeni tehditleri sunması beklenen bu doğal süreçte koruma-kullanma dengesi içinde çevremize sahip çıkmalı, iklim değişikliğinin getireceği sonuçlara hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Günay mesajında, turizmin farklı kültürleri, yaşamları ve sınırları birleştiren ve zenginleştiren önemli bir güç olduğunu vurguladı. Günay,"Bu önemli güç özellikle son yıllarda çok hızlı bir ivme kazanmıştır. 2005 yılında 800 milyonun üzerine çıkan uluslararası turizm hareketi geçtiğimiz yıl 900 milyona ulaşmıştır. Bu hızlı büyüme, sürdürülebilir turizm için çok daha dikkatli ve sorumlu olmamızı gerektirmektedir" dedi.

Turizmin dünyada yaşanan değişim ve gelişmelerden en fazla etkilenen ve aynı şekilde fiziki ve sosyal çevresini en fazla etkileyen sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Günay, mesajında şunları kaydetti:

"Bu etkileşimde önemli rol oynayan iklim değişimi, hayatımızın her alanını olduğu gibi turizm sektörünü de yakından ilgilendirmektedir. Turizmde yeni eğilimlerin ve yeni turist profilinin tartışıldığı son yıllarda, dünya turistlerinin çevre bilinci artmış ve ziyaret edecekleri ülkeyi seçerken çevre duyarlılığı önemli bir etken haline gelmiştir. Turizmde yeni fırsatları ve yeni tehditleri sunması beklenen bu doğal süreçte koruma-kullanma dengesi içinde çevremize sahip çıkmalı, iklim değişikliğinin getireceği sonuçlara hazırlıklı olmalıyız.

Dünya Turizm Günü olarak kutlanan ve iklim değişiminin turizm üzerine etkilerinin tartışıldığı bugün, turizmcilerin dikkatini çevreye ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya bırakmaya davet ediyorum."

(ANKA)