kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Erdal Beşikçioğlu Uğur Polat Özgür Çevik, filmin başında öldürülen ilk mühendis rolüyle ‘Vali’ye konuk oyuncu oldu. Çevik’in cenazesinin kaldırıldığı sahnenin çekimleri geçtiğimiz hafta tamamlandı.

'Vali' karanlıkları bir bir aydınlığa çıkaracak!

İLKER GEZİCİ
23.09.2008
'Süper Vali' namıyla anılan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun yaşam öyküsünden yola çıkılarak çekilen 'Vali' filminde; uluslararası komplo ve Türkiye'deki enerji politikaları konu ediliyor. Film karanlıkta kalan soruları yanıtlamayı hedefliyor..
Haksızlık, yolsuzluk ve yasadışı olaylara karşı verdiği mücadele nedeniyle 'Süper Vali' olarak adlandırılan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını konu alan 'Vali' filminin çekimleri Denizli'de tüm hızıyla sürüyor. Yapımcılığını Koliba Film'in üstlendiği, Çağatay Tosun'un hem senaryosunu yazıp, hem de yönettiği filmde Yazıcıoğlu'nu canlandıran Erdal Beşikçioğlu'nun yanı sıra; Uğur Polat, Şebnem Dönmez, İsmail Hacıoğlu ve Şemsi İnkaya rol alıyor. Uluslararası komplonun Türkiye'deki enerji politikaları ve bunun Türk bürokratlara ve vatandaşlarına olan etkisinin anlatıldığı filmde; yeraltı madenleri ve enerji üretimi ile ilgili çabalar, projeler ve saldırılar üzerinde duruluyor. 9 Ocak'ta hem Türkiye, hem Avrupa'da 'Vali karanlıkları aydınlatacak' sloganıyla vizyona girecek 'Vali'de, 'Yabancı Damat' dizisinin 'Niko'su Özgür Çevik konuk olarak yer alıyor.

Bizden iş istediler
'Köprü' adlı dizinin ardından bu filmde de 'Süper Vali'yi oynayan Erdal Beşikçioğlu, rolü ile bütünleştiğini ve halkın kendisine gerçek bir vali gibi davrandığını belirterek, şunları anlattı: "Halk bizi vali olarak benimsedi. Hatta bizden iş isteyen arkadaşlarımız bile oluyor. İş isteyen arkadaşlara iş imkanı da sağladık; sette oyunculuk da yaptılar. Denizli'ye geldiğimizde herkes bana hüzünlü bir şekilde bakıyordu. 'Ne kadar çok benziyorsunuz', 'Onu ne güzel yansıtıyorsunuz' diyen bir Denizli halkıyla karşılaştım. Yazıcıoğlu Denizli'de 7 ay kalmış ama sanki bir ömür bu kente hizmet etmiş gibi sevilmiş. Her oyuncuya nasip olmayacak duygular yaşadım." Beşikçioğlu "Vali olmak ister miydiniz?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "İstemezdim gerçekten. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekilliği yapmıştım. 4-5 yıl boyunca herkesin tayin dilekçelerini onayladım, sonra görevden alındım. Bürokrasi ile aram iyi değil." Recep Yazıcıoğlu'nu ekranda ve beyazperdede canlandıran Erdal Beşikçioğlu, merhum Vali'nin ailesiyle karşılaşmasını ise şu sözlerle ifade etti:

Keşke aktör olsaydı
"Onlarla görüştüğümüz zaman bana bir anıya bakar gibi bakıyorlardı. Bunu tarif etmek mümkün değil. Mesela vilayetin önünde Vali'nin ölmeden önceki veda sahnesini çekiyoruz; aile de çekimi izliyordu. Ben çıktım kazayı yaptım, çekimden sonra tekrar kapıdan girdim. Kızı bana 'Keşke babam da bir aktör olsaydı da o kazayı yaptıktan sonra kapıdan içeri girebilseydi' dedi. Bu onların ne denli büyük bir özlem içinde olduğunu gösteriyor. Böyle bir özlem büyük sorumluluk gerektiriyor. Benim de bir ailem var, minik bir kızım var. Ailece bu rolün üstesinden geliyoruz. Bu sorumluluğu yüklenmezseniz samimi ve içten olamazsınız."
Haberin fotoğrafları