kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Şebnem Dönmez, müştesar yardımcısı 'Ceyda Aydın' rolü için siyah etek ve ceketle kamera karşısına geçti.

Yaptığım iş haricinde gündeme gelmiyorum

23.09.2008
* 'Vali' filminde müsteşar yardımcısını oynuyorsunuz. Rolünüzde ilgili neler söyleyeceksiniz?
Ceyda Aydın adlı bir bürokratı canlandırıyorum. İdealist olmayan, kendi konumunu koruyan, olayların içerisinden tereyağından kıl çeker gibi geçen, uzun yıllar devletin içinde olacak olan bir bürokrat portresi çiziyorum. Enerji kaynaklarının Amerikalılar'a verilmesi için çaba sarf ediyorum. Böyle birini hiç oynamamıştım. Zaten döpiyes giyip, makyaj yapıp, ciddi bir ses tonuyla konuşunca rol kendiliğinden rol geliyor.

* Projeyi böyle bir karakteri daha önce canlandırmadığınız için mi kabul ettiniz?
Bir nedeni de bu ama en büyük etken; burada anlatılan hikayenin içinde olmak istemem. Çünkü bu film bugüne dair ve her şey için endişe ettiğimiz bu döneme dair çok önemli bir film.

ETKİSİ OLACAK
* Kariyerinizi nasıl etkiler 'Vali' filmi?
İnsanlar nasıl değerlendirir bilemem. Şu andaki en büyük sorumluluğum Ceyda Aydın'ı en iyi şekilde dile getirmek. Bütün yaptığım işlerde olduğu gibi bu filmin de arkasındayım. Bu film yaşadığımız hayata çok fazla değdiği için kariyerimde farklı bir etkisi olacak. Tek beklentim iyi oynamış olmak.

* Oynamak istediğiniz karakterler var mı?
Dünyada 6 trilyon insan varsa hepsini oynamak isterim. Bunun sonu yok ki! Ama kötüyü oynamak ilgimi çekiyor. Bu işin heyecanı; farklı karakterler oynamak.

* Uzun zamandır ekranlarda görünmüyordunuz?
Hiç ara vermediğim halde 'Uzun zaman ara verdiniz' cümlesi o kadar karşıma çıkıyor ki! Bunu düşündüren ise işim haricinde gündeme gelmemem. Önümüzdeki günlerde Haluk Bilginer'le Türkmax'ta yeni bir diziye başlayacağız.