kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

23.09.2008
Ramazan pidesi
Öncelikle yaş maya ve kesmeşekeri ılık sütte iyice eritip, kenara alın. Unun ortasını havuz gibi açıp, kenarlarına tuz serpiştirin. Erittiğiniz mayayı unun ortasına dökün. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Kabarması için oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Hamuru açmak için kepekli unu düz bir zemine serpiştirin. Tek yumak halindeki hamuru zemine yerleştirin. Hamurun elinize yapışmaması için arada elinizi suya batırarak hamuru yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açın. Tahta kaşık veya spatulanın sapıyla ya da parmak uçlarınızla, kolay dilimlenmesi için dilim şekilleri çizin. Üzerine çörekotu ve susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Malzemeler 4 Kişilik
* 2 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 20 gram yaş maya
* 1 kahve fincanı ılık süt
* 2 adet kesmeşeker
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamuru açmak için:
* 1.5 su bardağı kepekli un
Üzeri için:
* 1'er tatlı kaşığı çörekotu ve susam

* * *
Garnitürlü pilav
Pirinci yıkayıp, suyunu süzdürün. Tereyağında beyazlaşana dek kavurup, ocağın altını kısın. Su ilave edip, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Garnitürün suyunu süzüp, pirince ekleyin. Kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın. Üzerine kağıt havlu ya da bez örtüp, 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
*
1 kavanoz konserve garnitür
* 2 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 su bardağı sıcak su
* Yarım demet dereotu
* Tuz

* * *
Etli bamya
Eti tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, et yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra bamya, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, limon suyu ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin. 10 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 kavanoz bamya konservesi
* 250 gr. kuşbaşı et
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet orta boy soğan
* 1 adet iri boy domates
* Yarım limonun suyu
* Yeteri kadar tuz
Haberin fotoğrafları