kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

BDDK'dan DS Concept uyarısı

Giriş Saati : 23.09.2008 17:02
Güncelleme : 23.09.2008 17:54
Yeni Haber
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), piyasada DS Concept Factoring unvanlı bir faktoring şirketinin faaliyetlerinden söz edildiğini belirterek, izin verilmiş böyle bir faktoring şirketi bulunmadığını bildirdi. Yatırımcıları uyaran BDDK, ilgili merciler nezdinde girişimde bulunulduğunu duyurdu.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de faktoring şirketi olarak faaliyet gösterilebilmesi veya yurtdışında kurulu bir faktoring şirketince Türkiye'de şube veya temsilcilik açılabilmesi için 1 Ocak 2006 tarihinden önce Hazine Müsteşarlığı'ndan ve bu tarihten sonra ise yetki BDDK'ya devredildiğinden, BDDK'dan izin alınmasının zorunlu olduğu kaydedildi.

Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında DS Concept Factoring unvanlı bir faktoring şirketinin faaliyetlerine ilişkin haber ve değerlendirmelere yer verildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bununla birlikte, Kurumumuz veya Hazine Müsteşarlığı'nın izniyle kurulmuş veya şube veya temsilcilik açma izni verilmiş DS Concept Factoring unvanlı bir faktoring şirketi bulunmamaktadır. Anılan şirketin izinsiz faktoring faaliyetlerinde bulunmasına ilişkin olarak Kurumumuzca ilgili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş olmakla birlikte, üçüncü kişilerin zarar görmemesi açısından konunun kamuoyuna duyurulmasında yarar görülmektedir."
ANKA