kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ersin Özince Aykut Demiray

İş'ten ortalık toz dumanken 825 milyon $'lık dev imza

23.09.2008
Küresel krizin yarattığı likit sıkıntısına karşın İş Bankası, Londra'da 825 milyon dolarlık sendikasyon kredisine imza attı. Sendikasyona 42 banka katıldı..
Türkiye İş Bankası Bahreyn Şubesi, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen törenle 42 bankanın oluşturduğu sendikasyonla 825 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Aralarında ABN AMRO Bank, Bank of Montreal, The Bank of Tokyo Mitsubishi gibi büyük bankaların bulunduğu 20'yi aşkın düzenleyici bankanın yöneticilerinin katılımıyla Londra'da düzenlenen törene İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İş Bankası Yurtdışı Teşkilatı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray ve İş Bankası Bahreyn Şubesi Müdürü Tenar Yeşilay ile diğer yetkililer katıldı.

BEKLENMEYEN SONUÇ
Sendikasyonun lideri olarak İş Bankası'nı kutlayan Tokyo Mitsubishi Bankası Yöneticisi Rauf Jundi, Türkçe olarak "Tüm katılan bankaların adına sizi tebrik ediyorum" dedi. Sendikasyonun başlangıcında kimsenin bu sonucu beklemediğini belirten Jundi, İş Bankası'na duyulan güvenin sonucu olarak anlaşmanın 825 dolarla sonuçlandığını bildirdi. Kredi krizinin başlamasından beri kredi limitlerinin arttığını belirten Jundi, Türkiye için bu durumun diğer ülkelere benzemediğini, burada da maliyetlerin arttığını ama bu artışın diğer ülkelere uygulanan fiyatın altında kaldığını anlattı. Jundi, anlaşmanın başarı olduğunu ifade etti.

EKONOMİYE GÜVEN
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de yapılan anlaşmanın İş Bankası için taşıdığı öneme işaret ederken piyasadaki zor şartlara rağmen anlaşmanın başarıyla yapılmasının yatırımcı bankaların Türk ekonomisine duyduğu güvenin göstergesi olduğunu ifade etti. Alınan krediyi ve finans piyasalarında yaşanan genel durumu AA'ya değerlendiren İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray da 700 milyon dolar arayışıyla sendikasyon anlaşması için piyasaya çıktıklarını ve piyasadan gelen aşırı talep sonucu dolar ve avro cinsinden toplam 825 milyon dolarlık anlaşmaya imza attıklarını belirtti. Aykut Demiray, bir soru üzerine yapılan sendikasyon anlaşması gibi kredi anlaşmalarının Türkiye'de piyasa üzerinde iyi bir psikolojik etki yaratabileceğini düşündüğünü bildirdi. Öte yandan bugün İş Bankası'ndan Borsa'ya yapılan açıklamada, dış ticaretin finansmanında kullanılacak olan sendikasyon kredisinin toplam maliyetinin libor artı yüzde 0.75 olduğu bildirilmiş, kredinin 1 yıl vadeli ve 1 yıl vade uzatma opsiyonlu temin edileceği kaydedilmişti.