kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

23.09.2008
Suzuki Splash ve Alto 2009'da Türkiye'de
2009'DAN
itibaren tüm modellerini Türkiye pazarına sunma kararı alan Suzuki; Splash, Alto, Swift dizel, SX-4 HB dizel ve SX 4 HB otomatik vites versiyonlarıyla sektördeki iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor. 4 model 15 versiyondan oluşan ürün gamını 2009'da 6 model 43 versiyona çıkarmayı hedefleyen Suzuki Türkiye'nin Murahhas Azası Ali Savcı, "2008'i 3 bin 800 adet satışla kapatmayı ön görüyoruz. 2009'da ise yeni modellerimizin pazara girmesiyle satışlarımızı 7 bin adetin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

TOKİ: Ataköy arsasını alan kazançlı çıkacak
BAŞBAKANLIK
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 650 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarılan Ataköy-Bakırköy sahil şeridindeki 124 bin 980 metre karelik arazinin ihalesi, bugün yapılıyor. İdarenin Bilkent'teki merkez binasında yapılacak ihaleye, yerli ve yabancı pek çok yatırımcının katılması bekleniyor. Arazinin Atatürk Havalimanı'na 3 dakika mesafede olduğuna işaret eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, böylesine değerli arsayı alacak yatırımcının bu işten kârlı çıkacağını söyledi. Bayraktar, ihaleyi kazanan yatırımcıya vadeli ödeme kolaylığı sunacaklarını bildirdi.

Konut kredilerinde bankalar zora girmez
GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Bekir Cumurcu, Türkiye'de de konut kredileri ödemelerinde sorun olabileceğini belirterek, "Ancak, bunlar önemsenmeyecek ölçekte olacak. Hiçbir bankanın bu nedenle zor duruma düşmesi söz konusu değil" dedi. GYODER Başkanı Cumurcu, küresel finansal krizin etkileri nedeniyle Türkiye'de bir durgunluk olacağını kaydederek, kısa ve orta vadede gayrimenkul sektöründe bir canlılık beklemediklerini, canlılığın en erken 2010'da başlayacağını belirtti.

Çevreye duyarlı otele yeşil yıldız geliyor
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, turizm işletmesi belgeli konaklama tesislerinden çevreye duyarlı olanları belgelendirecek. Turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi amacıyla, simgesi yıldız olan tesislerin plaketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkle düzenlenecek. Ayrıca plaket üzerinde "Çevreye Duyarlı Tesis'' ibaresi yer alacak. İşletmeler 2 yılda bir yeniden sınıflandırılacak. Çevre Dostu Kuruluş Belgesi (Çam Simgesi) alan tesisler de standartları sağlamaları halinde, Yeşil Yıldız Simgesi ve plaketi alacak.

İhraç mal nakliyesine ÖTV ve KDV'siz yakıt
DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk ihraç ürünleri taşıyan araçların iç taşıma maliyetlerinin düşürülmesi için iç gümrük kapılarında da vergisiz akaryakıt satışının sağlanması için girişimleri olduğunu bildirdi. İhraç ürünleri taşıyan araçlara belli sınır kapılarında ÖTV'siz ve KDV'siz satış yapıldığına işaret eden Tüzmen, uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla sanayinin dengeli yayılmasına da katkı sağlanacağını vurguladı.
Haberin fotoğrafları