kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çapan ve eski DGM savcısı da gözaltında

Giriş Saati : 23.09.2008 10:51
Güncelleme : 23.09.2008 18:47
Yeni Haber
Kanaltürk televizyonunun eski sahibi Tuncay Özkan'ın sabah saatlerinde İstanbul'da gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonlarda bugün gözaltına alınanların sayısı 16'ya yükseldi.
İstanbul'da 10 kişi gözaltında. Zanlılar arasında Tuncay Özkan ve Özkan'ın başlattığı AKP hükümetine karşı "Biz kaç kişiyiz" hareketinden bazı isimler var.

Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Aydınlık Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karanlık, dergi yazarı Avukat Emcet Olcayto ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da gözaltında.

Çapan'ın, Cumhuriyet gazetesinin hisse satışıyla ilgili gözaltına alındığı öğrenildi. Polis ekipleri, Özkan'ın kurduğu Biz TV'nin merkezinde de arama yapıyor.

ANKARA VE İZMİR'DEKİ GÖZALTILAR
Ankara'da gözaltına alınan 4 zanlı arasında eski askeri savcı emekli albay Tanju Güvendiren, Yargıtay'da görevli bir polis memuru ile Tuncay Özkan'ın doktoru da bulunuyor.

Gözaltına alınanlardan emekli Albay Tanju Güvendiren Askeri Yargıtay Onursal Üyesi, Ankara DGM'de çalıştığı dönemde terör örgütlerine yönelik ciddi kararlara imza attığı için özel olarak korunuyordu.

"Adli bilirkişilik" yapan Özkan'ın doktoru gazetecilere, "Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu" diye konuştu.
İzmir'de ise Kanaltürk'ün eski haber müdürü Adnan Bulut'un da aralarında bulunduğu 2 kişi gözaltına alındı.

ÜNLÜ POLİS ŞEFİ DE ALINDI
Ergenekon'un bugünkü dalgasında gözaltına alınan son isim eski ünlü polis şefi Adil Serdar Saçan oldu. Saçan son olarak yaz aylarında oğlu ile birlikte geçirdiği trafik kazasında yaralanmıştı.

Ünlü polis iyileştikten sonra yaptığı açıklamalarda Ergenekon operasyonu ile ilgili ilk adımların kendisi tarafından atıldığını ancak üzerinin örtüldüğünü ve bugün geçmişten beri bekletilen dosyaların üzerine gidildiğini öne sürerek eleştiriler yöneltmişti.

İSTANBUL ORGANİZE SUÇLAR ŞUBESİNİ O KURMUŞTU
Adil Serdar Saçan bir dönemin hızlı ve korkusuz polis müdürüydü. 1998'de İstanbul Organize Suçlar Şubesi'ni kurup, 2003'e kadar da bu birimin müdürlüğünü yaptı. 600'ün üzerinde operasyona imza attı, 11 bin sanığın ifadesini aldı. Bana mısın demeyen mafya babalarını teker teker sorguladı, çoğunu hapishaneye yolladı. Türkiye'nin en büyük yolsuzluk operasyonlarını yönetti. Adil Serdar Saçan 1985 yılında Polis Akademisi'ni birinci olarak bitirdi. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi'nde mastır ve doktora yaptı. Ardından Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Saçan bir dönemin hızlı ve korkulu polis müdürüydü. 1998'de İstanbul Organize Suçlar Şubesi'ni kurup, 2003'e kadar da bu birimin müdürlüğünü yaptı. 600'ün üzerinde operasyona imza attı, 11 bin sanığın ifadesini aldı. Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT'ler, Akbil, Adnan Hoca, Telekulak ve şike soruşturmalarını yürüttü. Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlar yaptı. Örümcek Ağı operasyonunda işadamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı iddiasıyla meslekten ihraç edildi.