kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhurbaşkanı Gül Zerdari ile görüştü

Giriş Saati : 23.09.2008 22:01
Yeni Haber
Türkiye'nin önümüzdeki bir-iki ay içinde Pakistan ve Afganistan'ı, İstanbul'da üçlü toplantıda bir araya getireceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün BM Genel Kuruluna hitap etmesinin ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, toplantıda iki ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için ilişkilerin kurumsallaştırılması ve özellikle iki ülke arasındaki ekonomik potansiyelin daha önceden de mutabık kalındığı şekilde üst noktalara taşınması için çaba sarf etme konusunda mutabık kaldılar.

Toplantının en önemli yanı ise Türkiye'nin, Pakistan ve Afganistan'ın önümüzdeki bir iki ay içinde İstanbul'da üçlü bir toplantıda bir araya getirme önerisinin Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari tarafından kabul edilmesi oldu.

Kaynaklar, bu önerinin zaten Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından da kabul edildiğini belirttiler.

GÜL-BARROSO GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Gül'ün Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüşmesinde ise Barroso'nun, Türkiye'nin bölgesinde oynadığı rolü özellikle övdüğünü, bölgesindeki tüm sorunlar kapsamında istikrar unsuru olarak önemli rol oynadığını söylediğini belirttiler.

Barroso, AB Komisyonu'nun bu kapsamda Türkiye'nin bölgesinde barış yönündeki çabalarını takdirle izlediklerini ifade etti.
Görüşmede daha çok Barroso'nun, Cumhurbaşkanı Gül'ü dinlediği ve Türkiye'nin bölgedeki sorunlara yönelik görüşlerini öğrenmek için sorular sorduğu belirtildi. Barosso'nun, Gül'den özellikle Türkiye'nin Kafkaslarla ilgili görüşlerini öğrenmek istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün BM'de ikili görüşmeleri devam ediyor.

AA