kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
NÜKLEER SİLAH TAŞIYABİLİYOR... Karayipler'e 4 günlük askeri tatbikat için gönderilen 4 gemiden biri olan Pyotr Velikiy Orlan sınıfı akıllı nükleer silah taşıma kapasiteli bir savaş gemisi. Uzun menzilli 20 SS-N-19 ve farklı modellerde 500 füze taşıyabiliyor.

Boğaz'dan geçiş sırası Rusya'da

23.09.2008
Rusya, Gürcistan'la krizde restleştiği ABD'nin arka bahçesindeki Venezüella ile askeri tatbikat için Karayipler'e savaş gemilerini yolladı. Boğazlar'dan geçiş için Türkiye'den 8 gün önce özel izin alındı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Boğaz'dan geçiş sırası Rusya'da
Rusya savaş uçaklarından sonra bu kez de 4 askeri gemisini Venezüella'ya tatbikata gönderiyor. ABD ve NATO gemilerinin Gürcistan'a yardım için Karadeniz'e girmesine misilleme olarak atılan bu ikinci adımda Admiral Çebanenko isimli dev savaş gemisi, Pyotr Velikiy nükleer füze gemisi, iki refakatçı gemi ve bin Rus askeri Venezüella'ya doğru dün yola çıktı.

"SURİYE'YE UĞRAYACAK"
Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı yardımcısı İgor Digalo "Gemiler 10-14 Ekim arasında Venezüella ile yapılacak askeri tatbikat için dün Severmosk limanından hareket etti" dedi. Çok sayıda uzun menzilli nükleer savaş başlığı taşıyabilen sistemlere sahip gemilerin Suriye'nin Tartus limanına üs inşası için malzeme bırakacağı da Rus basını tarafından iddia edildi. SABAH'ın konuştuğu Türk Dışişleri yetkilileri Rus savaş gemilerinin Boğazlar'dan geçişi için Montrö Antlaşması'na uygun olarak 8 gün öncesinden izin alındığını söyledi. Ancak bu açıkça "Soğuk Savaş" adımı şeklinde yorumlanıyor.

CHAVEZ: MEMNUNUZ
Öte yandan Venezüella lideri Hugo Chavez dün verdiği bir röportajda "Güney Amerika'nın Rusya'nın dostluğuna ihtiyacı var. Ortak tatbikat bizi mutlu ediyor" dedi. Öte yandan Chavez cuma günü Rus meslektaşı Dimitri Medvedev tarafından Kremlin'de ağırlanacak. Çin'e ilk kez yapacağı tarihi ziyaretin ardından Rusya'nın başkenti Moskova'ya geçecek olan Chavez, Putin ile de özel bir görüşme yapacak.
Haberin fotoğrafları