kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuncay Özkan gözaltına alındı

Giriş Saati : 23.09.2008 07:48
Güncelleme : 23.09.2008 19:54
Yeni Haber
Ergenekon operasyonu kapsamında gazeteci Tuncay Özkan, eski manken Duygu Dikmenoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı eski Kanaltürk çalışanları gözaltına alındı.

Gazeteci ve 'Biz Kaç Kişiyiz' hareketi lideri Tuncay Özkan bu sabaha karşı İstanbul Bebek'teki evinde polis tarafından gözaltına alındı.

Erken saatlerde harekete geçen Terörle Mücadele ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere ani operasyonlar düzenledi. Gazeteci Özkan'ın Bebek Cevdetpaşa Caddesin'de bulunan evinde başlatılan aramalar sürerken, baskın sırasında içeride bulunan eski manken Duygu Dikmenoğlu'nun da Özkan ile birlikte gözaltına alındığı bildirildi.

KANALTÜRK'ÜN ESKİ HABER MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut da, İzmir'de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de bir otelde kalan Bulut'u gözaltına aldı.

Bulut'un işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

TUNCAY ÖZKAN'IN DOKTORU DA ALINDI

Ergenekon Soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Özkan'ın İstanbul'da gözaltına alınmasının ardından doktoru Mesut Özcan da Ankara'da gözaltına alındı. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen Özcan, Ankara Emniyeti'ne götürüldü.

CHP EVE AVUKAT GÖNDERDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Özkan da gözaltına alındı. Özkan'ın avukatı CHP milletvekili Şahin Mengü, "Şu anda arama devam ediyor. Eve bir avukatımızı gönderdik" dedi.

Özkan'ın evinde yapılan arama ile ilgili bilgi veren CHP milletvekili Avukat Şahin Mengü, "Tuncay Özkan sabah 6.30 gibi beni aradı ve "abi beni Ergenekon'dan içeri alıyorlar' dedi. Hemen eve bir avukatımızı gönderdik. Şu anda Tuncay Özkan'ın evinde hala arama yapılıyor. Özkan da şu anda evde" dedi. Mengü, konuyla ilgili olarak kendisinin de bilgi beklediğini kaydetti.

TUNCAY ÖZKAN'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 8 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin sorgusu sürdüğü belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İstanbul'da gözaltına alınan gazeteci Özkan, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski avukatı ve Aydınlık Dergisi yazarı Emcet Olcaytu ve Hüseyin Nazlıkul'un da aralarında bulunduğu 7 kişi ile İzmir'den getirilen Kanaltürk Televizyonu eski haber müdürü Adnan Bulut'un İstanbul Organize Suçlarla ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerinde sorguları devam ediyor.

Son operasyonun da halen devam ettiğini dile getiren yetkililer, çalışmalar sonucu Türkiye genelinde gözaltına alınacak kişilerin sayısının 27'yi bulabileceğini ifade etti.

Soruşturma çerçevesinde eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Bahçeşehir'deki evinde gerçekleştirilen aramalar da sona erdi. Saçan hakkında halen gözaltına alma işleminin yapılmadığı öğrenildi.
Öte yandan, gözaltına alınan kişilere destek vermek isteyen, Türk bayrakları taşıyan bir grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi yakınına geldi.

Gruptakilerin bekleyişi sürüyor.

AJANSLAR