kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Vatanseverim, terör örgütü içinde yer almam"

Giriş Saati : 22.09.2008 13:33
Güncelleme : 22.09.2008 21:35
Yeni Haber
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra dün çıkartıldığı mahkemede serbest bırakılan Avukat Levent Temiz'in, sorgusunda suçlamaları kabul etmediği kaydedildi. Temiz'in savunmasında, "Avukatım, vatansever bir insanım. Terör örgütü içerisinde yer almam mümkün değildir." dediği öğrenildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifadesi alınan Levent Temiz, 2005 yılında Avukat Kemal Kerinçsiz, Avukat Ahmet Ülger, Avukat Erkan Aydemir, Avukat Mehmet Akif Tanrıöver ve Avukat Özgür Gül ile birlikte Büyük Hukukçular Derneği'ni kurduklarını anlatı.

Temiz'in, "Derneğin başkanı olan Kemal Kerinçsiz bizden habersiz bazı davalar açtı. Biz bundan rahatsız olduk. Bizimle bu konularda istişare etmedi. Bir de derneğe tanımadık şahıslar gelip gidiyordu. Bu nedenler 2006 yılında 5 avukat arkadaş ile birlikte dernekten ayrıldık." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Mehmet Zekeriya Öztürk'ü 2003 yılında düzenlenen mitingde gördüğünü kaydeden Temiz'in, "Öztürk'ü daha sonraları Büyük Hukukçular Derneği'nin toplantısında gördüm. Muzaffer Tekin'i de Çağlayan'da 'Annan Planına Hayır' isimli mitingde tanıdım. Oktay Yıldırım'ı Büyük Hukukçular Derneği'nde tanıdım. Alpaslan Arslan'ı tanımıyorum. Veli Küçük'ü 1999-2000 yılları arasında Türk Dünyası ve Araştırma Vakfı'nda Prof. Dr. Turan Yazgan hocanın yanında gördüm. Kendisini devletin paşası olarak tanıdık. Bekir Öztürk'ü gıyaben tanıyorum. Bir defa beni aradı. Kendi davasını almamı istedi. Ben kabul etmedim." dediği öğrenildi.

Mehmet Zekeriya Öztürk'ün bilgisayarında çıkan bir yazının sorulması üzerine Levent Temiz'in, "Bu yazıda ismi geçen Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Kemal Kerinçsiz, Fikri Karadağ'ı tanıyorum. Zekeriya Öztürk'ün neden bu şekilde not aldığını bilmiyorum. Zekeriya Öztürk isimli şahıstan şüpheleniyorduk." diye cevap verdiği kaydedildi.

Mahkeme sorgusu sırasında Temiz'in avukatı Ahmet Ülger'in ise, "Müvekkilim 7 yıl İstanbul Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmıştır. Bu süreç içinde birçok insanla tanışmıştır. Daha sonra hukuk fakültesini bitirerek avukat olarak mesleğe başlamıştır. 2006 yılında Büyük Hukukçular Derneği'ne üye olmuştur. Daha sonra derneğin faaliyetlerinden memnun olmadığı için birkaç arkadaşı ile birlikte ayrılmıştır. Müvekkilim bir takım olaylarla irtibatlandırılmaya çalışılmıştır. Bu olaylarla ilgisi yoktur. Kendisi daha önce hiçbir suçtan gözaltına alınmamıştır. Hiçbir oluşum içinde yer almamıştır." diye konuştuğu öğrenildi.

(CİHAN)