kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yoğun bakımda olan emekli Org. Eruygur 5 gündür uyutuluyor.

Savcılık istedi, Şener Eruygur tahliye oldu

CEYDA KARAASLAN
22.09.2008
Sorgu savcılarının talebi üzerine, cezaevinde düşerek beyin kanaması geçiren emekli orgeneral Şener Eruygur'un "sağlık" gerekçesiyle tahliyesine karar verildi..
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon'' terör örgütünün beyin takımından olduğu gerekçesiyle tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevi'ne konulan ve burada geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan 67 yaşındaki emekli orgeneral Şener Eruygur'un tahliyesine karar verdi. Soruşturma savcılarının talebi üzerine alınan karar, Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a tebliğ edildi. Eruygur'un avukatları, sağlık gerekçesiyle tahliye için başvuruda bulunmadıklarını söylediler. 1 Temmuz'da tutuklanan Eruygur, geçtiğimiz çarşamba günü koğuşunda, hipertansiyon nedeniyle merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirmiş ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 5 gündür hastanede tedavisi süren Eruygur için doktorları, kanama alanında büyüme tespit edilmediğini açıklamışlardı.

GATA DOKTORU
Eruygur'un bundan sonra tedavisinin nerede süreceğine ailesi karar verecek. Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 5 gündür "tutuklu hasta" olarak tedavisi süren Eruygur'un 10 gün daha yerinden kımıldatılmaması gerekiyor. Bundan sonra hastanede "hasta" olarak tedavisi sürecek olan Eruygur için Genelkurmay Başkanlığı, GATA'dan bir öğretim üyesine talimat verdi. Geçtiğimiz cuma günü Ankara'dan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giderek Eruygur'un sağlık durumunu ve kendisine yapılan tüm tıbbi işlemleri kontrol eden GATA profesörü "Her şey uygun yapılmış" dedi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, "Eruygur'un ailesi başka bir hastaneye sevkini isterse sevk edebiliriz. Hayati tehlike var ama sevk için şartlar uygun" dedi.

'OLMASI GEREKENDİ'
Beş gündür Kocaeli Tıp Fakültesi yoğun bakımında müşahade altında tutulan Eruygur'un beyin kanaması önceki gün durdu. Ancak durumu hâlâ kritik. Beynin beslenmesi için uyutulan Eruygur için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu son çekilen tomografisinin bir öncekiyle aynı olduğunu bildirdi. Bu arada Eruygur'un Avukatı Kazım Arslan, tahliye kararıyla ilgili "Olması gerekendi, bizim de beklediğimiz bir sonuçtu'' dedi.