kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan Bayraktar

TOKİ'den İstanbulluyu eğlendirecek TEMA park için ilk adım

20.09.2008
Halkalı-Atakent'te yapımı öngörülen doğa ve eğlence parkının da içinde olacağı 1.4 milyon metrekarelik arazi için ihaleyi 20 Ekim'de yapacak. Proje 1.5 milyar $ olacak..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Halkalı- Atakent'te yapımı öngörülen doğa ve eğlence parkının da içinde yer alacağı 1 milyon 429 bin metrekarelik arazinin satışı için ihaleye çıktı.
İhale, 20 Ekim'de saat 14.00'te TOKİ merkezinde yapılacak. Arazi, ''arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü'' ile satılacak.
Arazinin 1 milyon 241 bin metrekarelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılacak. Diğer alanlara ise lüks konut ve iş merkezleri inşa edilecek.
İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına, bunların kendi aralarında veya finans kuruluşları ile yapacakları ortak girişime açık olacak.
Ana teması "su parkı'' olarak belirlenen doğa parkında, egzotik bir orman kurulması da planlanıyor. Kurulacak doğa parkının, İstanbul'daki en büyük yeşil alanlardan biri olacağı vurgulanıyor.

'BİR KURUŞ ÇIKMAYACAK'
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Halkalı doğa ve eğlence parkı kapsamında 1.5 milyar dolar yatırım yapılacağını belirterek, "TOKİ'nin cebinden bir kuruş çıkmayacak'' dedi. Bayraktar, Halkalı'da yapılacak doğa ve eğlence parkının, ''Kültür Başkenti''ne yakışır bir yatırım olacağını ve İstanbul'un ağırlık merkezini değiştireceğini söyledi. Bayraktar, Halkalı'da, 20 Ekim'de satışa çıkarılan 1.4 milyon metrekarelik arazinin 1.2 milyonu üzerinde, "masal dünyasını andıran eğlence ortamı'' yaratmayı hedeflediklerini belirtti. ANKARA