kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İşsiz kalan Fransız asıllı 24 yaşındaki Edouard d’Achimbaud, "Londra’da 6 aylığına ev kiralamıştım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum" diyor.

İlk iş gününde masasına dahi ulaşamadan işinden kovuldu!

20.09.2008
Lehman'ın iflası binlerce insan hikâyesi yarattı. 24 yaşındaki Fransız asıllı gencin işe başladığı ilk gün işsiz kalması bunlardan sadece biri.....
ABD'de başlayan ve tüm dünyaya yayılmasıyla mali faturası 1-2 trilyon dolar olarak hesaplanan kredi krizinin asıl kurbanı çalışanlar oldu. Son olarak batan ABD'li dev Lehman'da CEO'dan stajyere, 30 bine yakın kişi işsiz kaldı. Aralarında Lehman Brothers gelişmekte olan piyasalar başekonomisti Tolga Ediz'in de bulunduğu "Lehmanzede" işsizler kervanında 50 de Türk bulunuyor. Kriz stajyer ya da CEO ayırt etmeksizin onbinleri işsiz bıraktı. İşte Lehman'ın iflasını istediği gün işe ilk kez başlayacak olan bir çalışan ve iflas yüzünden hoşçakal e-postası atan Lehman'ın üst düzey Türk yöneticinin hikâyeleri...
Lehman Brothers'ta işe 42 bin sterlin maaşla kabul edilen ve şirketin iflasını ilan ettiği gün işe başlaması gereken Fransız asıllı 24 yaşındaki Edouard d'Archimbaud, "İşe bugün başlamak üzere kabul edilmiştim. Şirket binasına girdikten sonra masama dahi ulaşamamıştım ki bana ilk iş günümde herkesin kovulduğunu söylediler. Şu anda çok üzgünüm. Londra'da 6 aylığına bir ev kiralamıştım. Ne yapacağımı bilemiyorum" diye konuştu.

VEDA E-POSTASI
Lehman Brothers gelişmekte olan piyasalar başekonomisti Tolga Ediz de krizde şirketten ayrılmak durumunda kalan üst düzey çalışanlardan biri. Tolga Ediz Lehman'ın iflasını istemesinin ardından birlikte çalıştığı müşterilere veda e-postası gönderdi.
Ediz, veda e-postasında, "Belli ki bugün çok üzücü bir gün. Lehman Brothers'taki 8 yıllık muhteşem yılın son günü. Bizi destekleyen tüm müşterilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları