kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kimse TSK üzerinden siyaset yapmasın

Giriş Saati : 16.09.2008 15:33
Güncelleme : 16.09.2008 21:18
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TSK üzerinden siyaset yapılmaması ve TSK'nın günlük siyasete çekilmemesini istedi.

Orgeneral Başbuğ, iki günlük 'İletişim Toplantısı'nın ilkini bugün Genelkurmay Karargahı'nda yaptı. Bugünkü toplantıya, gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri katıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı, 3 bölüm halinde gerçekleşti. Toplantının uzun sürmesi nedeniyle, toplantıya ara verilerek gazetecilere ikram yapıldı. Konuşmasının büyük bir bölümünü terörle mücadeleye ayıran Orgeneral Başbuğ, TSK'nın siyaset dışı bir kurum olduğunu yineledi. TSK üzerinden siyaset yapılmaması ve TSK'nın günlük siyasete çekilmemesini isteyen Orgeneral Başbuğ, medyaya ve siyasi partilere bu konuda net mesajlar verdi. TSK ile ilgili haberler konusunda teyidin önemine işaret eden Orgeneral Başbuğ, bu konuda 24 saat hizmet verdiklerini belirtti.

Basın ilkelerine uyulduğu sürece bir sorun bulunmadığını vurgulayan Orgeneral Başbuğ, bu ilkelere uyulmaması halinde ise konuları Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne götüreceklerini söyledi. Orgeneral Başbuğ, gazetecilerin sorusu üzerine, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'a bir korgeneralin ziyaretini değerlendirdi. Ziyaretin 3 boyutunun bulunduğunu belirten Orgeneral Başbuğ, bunlardan birincisinin TSK'ya 50 yılı aşkın hizmet vermiş olan emekli generallere bu ziyaretin doğal olduğunu, ikinci olarak, uzun yıllar silah arkadaşlığı yaptıkları komutanlarına vefa borcu olduğunu ve üçüncü olarak da bu ziyaretin insani bir boyutu olduğunu bildirdi. Orgeneral Başbuğ'un 'İletişim Toplantısı'na Genelkurmay'a akreditasyonu bulunmayan Yeni Şafak ve Star gazetelerinin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri de katıldı. Orgeneral Başbuğ, akreditasyonla ilgili belli bir ilkelerinin bulunmadığını belirtti.