kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Lüks içinde yaşayan Çağatay Evyapan ile 3 arkadaşı tutuklandı.

Hacker, banka bile kurmuş!

Ali EYCE - Önder ŞUŞOĞLU
14.09.2008
Tuzla'da yakalanan hacker Evyapan'ın, kredi kartına özel cihazlarla Banker Trust (güven) yazdırıp, bol bol alışveriş yaptığı ortaya çıktı..
ABD ile Avrupa'da bir çok bankanın korkulu rüyası haline gelen ve Tuzla'daki lüks bir villada, 7 kişilik ekibiyle birlikte yakalanan 'chaO' lakaplı hacker Çağatay Evyapan'ın, ilginç taktiklerle dolandırıcılık yaptığı belirlendi. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada suçunu itiraf eden Evyapan'ın, internet aracılığıyla yurtdışından, kredi kartı yapımında kullanılan 'emboser', renkli kart basım ve roder cihazları getirttiği ve kartların üzerine de gerçekte varolmayan "Banker Trust' (Banker Güven) ismini yazarak, istediği gibi alışveriş yaptığı belirlendi.

5 YILDA 500 MİLYON $
Ayrıca suç örgütü üyeleri ve irtibata geçtikleri kişilerin, kriptolama sistemine sahip elektronik posta adreslerinden yolladıkları mesajlarla iletişim kurdukları anlaşıldı. 8 yıl önce ilk olarak İzmir'de yakalandığı ve 9 ayrı ağır ceza mahkemesinde yargılandığı ortaya çıktı. 10 ülkedeki sahtecilik çetelerine ATM kart kopyalayıcıları ihraç ederek, 5 milyar dolarlık vurgun yapan, kendisi de 5 yılda 500 milyon dolar kazanan Evyapan'ın yakalanması üzerine FBI, Türkiye'ye geliyor. FBI ayrıca, Evyapan'ın Bank Of Amerika'dan 1 milyar dolar çekmeyi planladığı projesini de araştıracak.
Haberin fotoğrafları