kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kendimi dizideki karekterin yerine koymam zor!

HAYATİ GÖK
10.09.2008
atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında'nın yeni sezonunda, kadınlar koğuşunun yeni ağası kanlı katil Ziynet Kara'yı canlandıran Zeynep Eronat: 26 yıllık kariyerimdeki en sivri rol bu! Hiç tanıdığım kanlı bir katil yok. Ben de sezgilerimle oynuyorum..
Oyunculukta 26 yılı geride bırakan Zeynep Eronat şimdiye kadar 'Mustafa Hakkında Her Şey', 'Neredesin Firuze', 'Asmalı Konak', 'Sıla' gibi birçok dizi ve sinema filminde izleyicinin karşısına çıktı. Eronat, özellikle 'Sıla'da canlandırdığı 'Bedirhan Ana' karakteriyle herkesin gönlünü fethetti. Zeynep Eronat ile 'Sıla'nın finali ve yeni dizisi 'Parmaklıklar Ardında' üzerine konuştuk.

* 'Sıla' bitti mi?
'Sıla'nın dört bölümünü Mardin'de çektik. 18 Haziran'da bitirdik ve döndük. İzleyiciler son dört bölümü izleyecek. Dizinin çekimlerinin hemen arkasından tatile gittim. Tam, "Bir daha İstanbul dışı iş mi, Allah korusun" derken, tatilimin son günlerine doğru telefon çaldı. 'Parmaklıklar Ardında' dizisinde oynamamı teklif ettiler. Ciddiye almadım ama, "Bizi ve oynayacağınız rolü bir dinleyin" dediler. Çok merak ettim. Tatilden döndüm, Ayşe Durukan ve senaristimiz Feride Çiçekoğlu beni ortalarına aldı. Konuştuk, rolü anlattılar ve sonunda beni kandırdılar. (gülüyor)

BU ROLÜ GÖNLÜM KABUL ETTİ
* Sizin için farkı neydi bu rolün?
Bedirhan Ana'dan çok farklı bir karakter. Ziynet Kara bir kanlı katil. B2 koğuşuna yeni koğuş ağası olarak geliyor. Heyecanı kaçmasın diye rolün detayları hakkında çok fazla bilgi vermeyeceğim. Ama bir oyuncu olarak beni o kadar heyecanlandırdı, o kadar uçurdu ki, "Hayır" diyemedim. Çok düşündüm ama düşünürken bir yandan da role hazırlanıyordum. Çünkü gönlüm rolü çoktan kabul etmişti.

* 'Parmaklıklar Ardında' dizisindeki rolünüze nasıl hazırlandınız?
Burada iş sezgilere, hissetmeye ve duygulara kalıyor. Bir insanın hangi noktada katil olabileceğini çok düşündüm açıkçası. Nasıl bir duygu bu işi yaptırır, anlamaya çalıştım. İleride, canlandırdığım kadının mesleğini öğreneceksiniz; ilginç bir mesleği var. Mesleğin gereği, acıma ve vicdani duyguları körelmiş bir kadın.

* Mesleği ne?
Mesleğini söylemeyeyim, o da işin sürprizi olsun. Ama ipucu vereyim; koğuşta konuşurken Seher, "Abla sen eskiden ne iş yapardın?" diyor. Ziynet'te, "İkram yapardım" diyor. Bu artık sizlerin hayal gücüne bağlı. Söyleyerek sürprizini kaçırmayayım. Lafın kısası, benim etrafımda böyle bir kadın ve böyle bir örnek yok. Feride Hanım ile uzun uzun konuştuk. Ziynet Kara benimle birlikte yaşamaya başladı. Beni dürtmeye başladı ve arkasından bu rolü kabul ettim. Pılımı pırtımı topladım ve Sinop'a geldim.

OTEL ODASINI EV HALİNE GETİDİM
* Sinop'a alışabildiniz mi?
Otel odamı bir ev haline getirdim hemen. Perdeler, halılar, minik bir ayakkabı ve eşya dolabı aldım. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Sinop'un enerjisi, insanları muhteşem... Muhteşem bir ekibimiz var. Zaten dizinin kadrosuna katılmadan önce de diziyi izliyordum. Seyirci buranın sert ve kötü yanlarını görüyor ama biz burada çok eğleniyoruz. Merak etmesin kimse, sağlığımız yerinde. (gülüyor)

* İlk kez böyle bir karakteri oynuyorsunuz. İlk bölümü izlediğinizde neler hissettiniz?
İnanın ki nasıl oynadığım, nasıl göründüğüm hakkında hiçbir fikrim yok. Sadece çok hissederek oynadım. Kendimi o kadının yerine koymak hakikaten çok zor. Elimde malzeme yok, o kadına benzeyen tanıdığım yok. Belki benzerlerini, sevgisizlik ve katılık anlamında tanıdım. Ama hiç, bir kanlı katil tanımadım. Biraz zor oldu bu yüzden. Sezgilerimle ve hislerimle oynadım.

SEVİLMEM LAZIM
* Oyuncu arkadaşlarınız nasıl tepki verdi?
Tüm kadro çok korktu benden. (gülüyor) Cezaevimiz müze olduğu için ziyaretçiler gelip gidiyor, "Aa Sıla'nın annesi" diyorlar. Ama onlar ilk gördüğünde üzerimde tuhaf bir kostüm ve makyaj vardı. Düştüğümü ya da birisinden dayak yediğimi sandılar, "Size yardım edelim" falan dediler. "İyiyim, çekim yapıyoruz" dedim. Sonrasında 'Sıla'dan neden ayrıldığımı sordular. Ben de 'Sıla'dan ayrılmadığımı, dizinin bittiğini söyledim. Şunu belirteyim, bu rolü de çok sevecekler. Bir insan tamamen kötü ya da tamamen iyi olamaz. Ben Ziynet Kara'yı da dengelemeye çalışacağım. Sevilmemeye dayanamam çünkü. (gülüyor)

* Aynı anda iki dizide oynayacaksınız. İzleyenler sizi yadırgamayacak mı?
Bilmiyorum, bu tehlikeli bir durum. Üstelik aynı kanalda yayınlanacak. Biri perşembe diğeri cuma günü. İkisi çok farklı iki rol. Ama bu sadece üç hafta sürecek. Üç hafta böyle bir felaket durum. Ama ne yapalım; yönetmenler, yapımcılar biliyor. Ben görevimi yapıyorum. Umarım bir aksilik olmaz. Sadece üç hafta sürecek bir serüven.

TAM İSTEDİĞİM PROJE GELDİ
* Kadın hikayelerini, böyle rolleri özellikle mi seçiyorsunuz?
Uzun bir süre kariyerim için anne rolü oynamamaya karar vermiştim. Tekrarı olacaktı çünkü. İyi anne, iyi annedir. Bunu değiştiremezsin. Benim kariyerime zararı olacaktı. Seyirciyi sıkacaktım. 'Parmaklıklar Ardında'ya kadar bana gelen bir sürü proje oldu. Hepsi 'Bedirhan Ana'ya benzeyen rollerdi. Sert anne, iyi anne, ama anne! Hiçbirini kabul etmedim. Bu sezon, "Oh dinleneceğim" derken tam da istediğim gibi bir proje geldi.