kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

10.09.2008
Şöbiyet
Unu derin bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve su ilavesiyle birlikte sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 7 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayıp, 15 dakika dinlendirin. Bir parça hamurun üzerine nişasta serperek avucunuzun içiyle hafifçe açın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Açtığınız 7 adet yufkayı üst üste koyun ve tam ortasından ikiye katlayın. Ardından yufkadan 5x5 cm'lik kareler kesin. Malzeme için bir tencerede süt ve irmiği tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynatın ve koyu bir kıvam elde edin. Kestiğiniz karelerin bir kenarına irmikli harçtan 1'er tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde kapatın. Muskaları yağlanmış fırın tepsisine bir sıra size bakacak, bir sıra da karşı tarafa bakacak şekilde dizin. Daha sonra tereyağı ve margarini eritip, muskaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsideki fazla yağı eğerek süzün. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu katın ve bir-iki taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Daha sonra üzerini toz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Malzemeler
*
2.5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yeterince su

Hamuru açmak için:
* 2 su bardağı nişasta

İçi için:
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı irmik

Üzerine:
* 200 gr. tereyağı
* 100 gr. margarin

Şerbeti için:
* 3 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su
* Yarım limonun suyu

Süslemek için:
* 4-5 çorba kaşığı toz antepfıstığı

* * *
Bulgur pilavı
Bulguru yıkayıp süzün. Diğer taraftan tereyağının yarısını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavun. Üzerine ince kıyılmış biberi ilave edin. Biber kavrulunca salçaları ekleyin. Birkaç dakika sonra küp doğranmış domatesi ilave edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın. Kalan tereyağını bir tencereye alıp, bulguru 5 dakika karıştırarak kavurun. Sonra üzerine soğanlı harcı ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Sonra ocağı kısın. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp, 10 dakika demlendirin.

Malzemeler
*
2 su bardağı pilavlık bulgur
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet orta boy soğan
* 6-7 adet sivri biber
* 4 adet orta boy domates
* Yeteri kadar sıcak su
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Tuz

* * *
Tavuklu çorba
Tavuk etlerini ve suyu tencereye alıp, kapağını kapatın. Ocaktan alıp, soğuyunca tavukları tencereden alıp irice doğrayın. Un ve yoğurdu iyice çırpın ve soğuk tavuk suyunun üzerine ilave edin. Doğranmış tavuk, nohut, ince kıyılmış sarmısak ve tuzu ekleyip kapağı açık olarak 10 dakika pişirin. Tereyağını tavaya alın, naneyi ekleyip bir-iki kez çevirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Malzemeler
*
Birer adet tavuk budu ve göğsü
* 6 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı un
* 5 çorba kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 4-5 diş sarmısak
* 1.5 çay kaşığı tuz
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı nane
Haberin fotoğrafları