kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN ÖZEDİNCİK

İstiklal'de yedinci Midpoint açılıyor

Son beş yıldır Türkiye'de, özellikle İstanbul'da 'bistro' ve 'brasserie' kültürü hızla yaygınlaşıyor. Fransız kültüründen gelen 'bistro'lar ve 'brasserie'ler bir çeşit yeme içme mekanı olarak tanımlanıyor. Açıklamak gerekirse; 'bistro'nun sözlük anlamı meyhane, 'brasserie'nin sözlüm anlamı ise birahane... Günümüz 'bistro' ve 'brasserie'lerinin formatı ise biraz daha değişik... Artık bu mekanlar hem okkalı yemek yemek isteyenlere, hem de sırf iki tek atmak isteyenlere hitap ediyor. Bir de diğerlerine göre çok daha ucuz.

MANZARASI BÜYÜLÜYOR
Şimdi bunu neden anlattığıma gelince... Son beş yıldır Midpoint, Kitchenette, Chocolate, House Cafe, Num Num ve Kırıntı gibi ciddi şubeleşen ve ciro yapan mekanlar dikkat çekmeye başladı. Bu tür mekanların öncülerinden Midpoint, 2002 yılında Bağdat Caddesi'nde açıldığında başarısına kimse inanmamıştı. Ancak iki kardeş Ayhan-Numan Çarıkçılar, beş yıl önce açtıkları Bağdat Caddesi Midpoint ile bir yıl içinde 1 milyon dolar ciro yapınca, mekanları altı yıl içinde sekize çıkardılar. Şimdi ise hedef 2010'da 100 milyon dolar ciro. Şimdi 'eeeh' diyeceksiniz! Bu yaz başı Bebek'te açılan beşinci şubesi ile büyük ses getiren mekan, önümüzdeki ay başında Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde öyle bir şube açıyor ki, akıllara ziyan! Mekan; Üsküdar, Kız Kulesi, Topkapı Sarayı ve Galata Kulesi manzarasıyla herkesi büyüleyecek. 360 İstanbul'a da Beyoğlu Pasajı'nın birinci katında komşu olacak. Şu anda beş şubesi bulunan, 140 çeşit yemek çeşidi olan Midpoint'lerde, ayda 120 bin kişi yemek yiyor. Sekizinci şube Palladium'da yolda...