kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ASIF ALİ ZERDARİ

Butto'nun eşi başkan

Giriş Saati : 07.09.2008 00:14
Güncelleme : 07.09.2008 07:51
Pakistan'da devlet başkanlığına, suikasta kurban giden Benazir Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari seçildi. Aldığı rüşvetler nedeniyle ismi "Bay yüzde 10"a çıkan Zerdari ülkesinde sevilmiyor..
Pakistan'da devlet başkanlığı koltuğuna ülkenin en güvenilmeyen ve ismi yolsuzluklarla özdeşleşen politikacısı oturdu. Geçen aralık ayının son günlerinde suikaste kurban giden eski başbakan Benazir Butto'nun kocası Asıf Ali Zerdari (53), dün yapılan başkanlık seçiminde, 4 eyalet meclisi ile ulusal paralamentodaki 702 vekilden 480'inin oyunu aldı.

ELİTLER DE ORTA SINIFLAR DA...
Pakistan'daki siyasi belirsizliğin ortadan kalkması dünyada memnuniyetle karşılandı. Ancak, 1999'da darbeyle iktidara gelen general Pervez Müşeref'in 18 Ağustos'taki istifasıyla boşalan makama Zerdari gibi, aldığı rüşvetler nedeniyle ismi "Bay yüzde 10"a çıkan, yolsuzluk ve cinayetten 11 yıl hapis yatmış, psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen birinin gelmesi ise kaygı uyandırıyor. The News'in yayın yönetmeni Sahir Sehbai, "Çok kavmiyetçi biri. Elitler de orta sınıflar da bu adamdan nefret ediyor. Pakistan ona, O Pakistan'a hazır değil" diye tepkisini dile getirdi.

BATI'YA GÜVENCE VERDİ
Batı dünyası ise, Taliban ve El Kaide'ye karşı istenilen sertlikte olmayan Zerdari'nin eline bir de Pakistan'daki nükleer bombaların geçmesinden endişeleniyor. Fakat Zerdari, geçen hafta Amerikan gazetesi Washington Post'a, "Saldırıya uğrayan ABD, İngiltere ve İspanya ile birlikte teröre karşı savaşacağız" diye yazmıştı. Dünkü seçimleri iktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin adayı Zerdari ezici bir çoğunluklar alırken, rakiplerinden emekli yargıç Said-üz Zaman Siddiki 111 oy, Pakistan Müslüman Birliği'nin adayı Müşahid Hüseyin ise sadece 34 oy alabildi.

702 Sandalyeli yerel ve ulusal meclisten geçerli oylara göre sonuçlar
ASIF ALİ ZERDARİ 480
SAİD ÜZ ZAMAN SİDDİKİ 153
MÜŞAHİD HÜSEYİN 43
Haberin fotoğrafları