kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ALEVİLERİN DİN DERSİ EYLEMİ Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin öncülüğünde bir grup Alevi, zorunlu din derslerinin kaldırılması için Ankara Güvenpark’ta oturma eylemi yaptı.

28 Şubat ders kitaplarında

Nergis DEMİRKAYA
Giriş Saati : 07.09.2008 00:06
Güncelleme : 07.09.2008 07:57
İlköğretim 8'inci sınıflarda okutulan İnkılap Tarihi ders kitabına yakın tarih de eklendi..
İlköğretim 8'inci sınıf "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" ders kitabı yenilendi. Üç askeri darbe ve 28 Şubat sürecinin yer aldığı kitapta, irticanın tanımı yapıldı, öğrencilere, "Ülkemizde yaşanan irticai faaliyetlere karşı ne tür önlemler alınabilir?" sorusu yöneltildi. Bu yıl okutulmaya başlanacak kitabın sonuna eklenen bir ünite ile önemli siyasi ve ekonomik olaylar 2002 yılına kadar anlatıldı. Bazı ilginç detaylar şöyle:

* DP'nin kurucusu Adnan Menderes'in 1960 askeri müdahalesi ile iktidardan indirildiği anlatıldı, ancak idamdan bahsedilmedi.

* TSK'nın 1971'de ülkedeki siyasi çatışma ortamına son vermek için hükümete muhtıra verdiği belirtildi.

* Yeni Cumhurbaşkanı seçilememesi üzerine 1980 yılının 12 Eylülünde TSK'nın geçici bir süre yönetime el koyduğu anlatıldı.

* 28 Şubat için "1996 yılında Refah Partisi ile DYP arasında hükümet kuruldu. Laiklik karşıtı söylem ve eylemlerin artması üzerine MGK 28 Şubat 1997'de hükümeti uyardı" denildi.

* İrticai Faaliyetler başlıklı konuda, irtica, "Bir toplumun sahip olduğu çağdaş değerleri reddedip akla ve bilime aykırı faaliyetlerde bulunarak eski düzeni geri getirmeye çalışmak" olarak tanımlandı.