kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bugün ne pişirsem? - VİDEO

Fulya UGAN/SABAH İNTERNET
Güncelleme : 04.09.2008 22:49
Yeni Haber
Ramazan ayında sofralarını donatmak isteyenlere yardımcı olmak için özel bir menü oluşturduk. İşte birbirinden güzel yemeklerden oluşan menü:

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI
(6 kişilik)

Malzemeler:

* 1 adet büyük boy tavuk budu
* 7 su bardağı su
* 1 çay bardağı tel şehriye
* Tuz, karabiber

* Üzerine:
Pulbiber

Hazırlanışı:

Tavuk budunu 7 su bardağı su ile iyice haşlayın. Daha sonra tencereden alıp elinizle didikleyin ve bir kenara kaldırın. Tavuk suyuna tel şehriyeyi katın ve 5-6 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ardından tavuğu ilave edin ve 1-2 taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. (SOFRA DERGİSİ)

SARAY SARMASI TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



FIRIN SÜTLAÇ
(4 kişilik)

Malzemeler:

* 1 litre süt
* Bir buçuk su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* Bir buçuk çorba kaşığı pirinç nişastası
* Bir buçuk çorba kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı:

Süt ve tozşekeri bir tencereye alığ kaynatın. Haşlanmış pirinci ilave edin. Pirinç ve buğday nişastasını ayrı ayrı az su ile açtıktan sonra süte ekleyin. 5 dakika kaynatın ve sütlacı güveç kaplarına paylaştırın. Kabuk bağlaması için 10 dakika dışarıda bekletin. Daha sonra fırın tepsisine su doldurun ve güveç kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. (SOFRA DERGİSİ)