kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Devlet Bakanı Tüzmen, Ankara'ya geldi

Güncelleme : 04.09.2008 22:49
Yeni Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde Türkiye'nin çıkarlarını korumak için gerekenleri yaptıklarını belirterek, ''Yaptıklarımızın ne kadar haklı olduğunu zaman içinde sizler görürsünüz'' dedi.

Kürşad Tüzmen, Çin'in başkenti Pekin ve Sincan-Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumçi kentindeki temaslarını tamamlayarak, Ankara'ya döndü. Tüzmen, havaalanında gazetecilerin, ''Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in açıklamalarına kırgın mısınız?'' sorusu üzerine, ''Burada bence duyguların hiç önemi yok, önemli olan Türkiye'nin ali menfaatleri doğrultusunda ihracatın devam etmesini sağlamak, ihracatın herhangi bir şekilde haksız bir engelle karşılaşmamasıdır'' dedi. Yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde, Türkiye'nin ve ihracatçıların çıkarlarını korumak için gerekenleri yaptıklarını ifade eden Tüzmen, ''Bugüne kadar, 20 senedir nasıl gerekenleri yaptıysak aynı şekilde gerekenleri yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. Kendileri açısından doğru olanın Türkiye'nin ihracatını yapması olduğunu belirten Tüzmen, Rusya ile olan ihracatın herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan devamının önemli olduğunu söyledi. Bir gazetecinin, ''Kırmızı hatla ilgili talimatınız geri mi çekildi?'' sorusu üzerine de Tüzmen, ''Teknik olarak ikisi ayrı işler. Yani bir tanesi tamamen bir plan, o plan anlatıldı. Diğeri tamamıyla normal, teknik uygulamalar'' dedi. Yalnızca Rusya ile değil, başka ülkelerle de benzeri uygulamalar yaşandığına dikkati çeken Tüzmen, bu uygulamaların gerekli olduğunda, kimi ürün gruplarında yapıldığını vurguladı.

Tüzmen, daha önce de benzer uygulamaların Irak'a, İran'a, Fransa'ya ve İtalya'ya yapıldığını, Rusya'ya da daha önce benzer uygulamalar yaptıklarını dile getirerek, ''Biz, komşu ve çevre ülkeleri iyi biliriz. Yaptıklarımızın da ne kadar haklı olduğunu zaman içinde sizler görürsünüz'' diye konuştu.