kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

75 yaşındaki dilenci 5 günde 2 bin YTL topladı

Güncelleme : 04.09.2008 22:49
Yeni Haber
Ramazan ayının başlaması ile büyükşehirlere akın dilencilere yönelik Diyarbakır'da operasyon düzenlendi. Diyarbakır'a 5 gün önce dilenmek için 75 yaşındaki bir dilencinin üzerinde 2 bin YTL çıktı.

Diyarbakır'a akın eden dilencilere yönelik Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. Yurttaşın duygularını istismar eden C.A. isimli bir dilencinin üzerinde bin 930 YTL para çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri denetimlerini kent genelinde sürdürmeye devam ederken bir dilencinin üzerinde bin 930 YTL buldu.

Çermik ilçesinden Diyarbakır'a dilenmek için geldiğini ifade eden 75 yaşındaki C.A. adlı vatandaş bu parayı 5 gün gibi bir süre içinde topladığını iddia etti.

Konuya ilişkin bilgi veren Zabıta Komiseri Abdulhalim Karakaş Ramazan ayı ile beraber kente çevre il ve ilçelerden çok sayıda dilencinin geldiği bilgisini verdi.

Uygulama sırasında C.A. adlı dilenciyi yakaladıklarını belirten Karakaş, cebinde bulduğumuz bin 930 YTL karşısında hayretler içinde kaldıklarını söyledi.

Üzerinde bulunan paraya el koyacaklarını belirten Karakaş, dilencinin önce Yasin-i Şerif okuyabildiğini söylediğini ancak kendisine verdikleri Yasin-i Şerif'i okumadığının ortaya çıktığını söyledi.

Bu şekilde dilendiğini anlatan Karataş, halkın dilencilere para verilmemesi çağrısında bulundu. Karakaş, bu kişilerin halkın duygularını suiistimal ettiklerini belirtti.

(CİHAN)