kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adıyaman, 5.1 büyüklüğünde depremle sarsıldı

Güncelleme : 03.09.2008 17:51
Yeni Haber
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında bir çok binanın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Deprem sonrasında Samsat'ın yanı sıra, Kahta ve Adıyaman merkezinde de bir çok bina kullanılamaz hale geldi.

Adıyaman merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Abdullah Yetim'e ait tek katlı betonarme ev deprem sonrasında meydana gelen çatlaklar nedeniyle boşaltıldı.

Adıyaman ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrasındaki artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar evlerine giremedi.

Yetkililer, şu ana kadar ölü yada yaralı olduğuna dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığını, köylerde meydana gelen zararla ilgili çalışmaların da başlatıldığını bildirdiler.

ADIYAMAN'DAKİ DEPREM ŞANLIURFA'DA DA HİSSEDİLDİ

Sabah saatlerinde Adıyaman'da meydana gelen deprem Şanlıurfa'da da hissedildi. Artçı sarsıntıların meydana gelmediği 6-7 saniyelik depremde can ve mal kaybı olmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstütüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 05.22'de meydana gelen ve merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Sarsıntı, Şanlıurfa'da da hissedildi. Sahurdan sonra meydana gelen kısa süreli sarsıntıya uykuda yakalanan Şanlıurfalılar, evlerinden çıkarak sokağa ve parklara koştu. Artçı sarsıntıların meydana gelmediği 6-7 saniyelik depremde can ve mal kaybı olmadı.

Uzun süredir ilk defa böyle şiddetli bir sarsıntıyı yaşadıklarını anlatan bazı vatandaşlar, sahurlarını yaptıklarını ve sabah namazını kılıp yeni uykuya daldıkları sırada sarsıntıyı hissettiklerini söyledi. Bazı vatandaşlar ise ailelerinin panik yaşamaması için haber vermediğini ve artçı sarsıntıları yaşamadıklarından telaşlandırmak istemediklerini belirtti. Deprem sebebiyle evlerini terk eden bazı vatandaşlar sabah namazını parkta kılarken, bazı vatandaşlarsa yarım kalan uykularını parktaki ağaçların altında deva ettirdikleri görüldü. Bazı aileler küçük yaştaki çocuklarını da yanlarına alıp parklara akın ederken, bazıları ise araçlarına binerek gezmeyi tercih etti.

AJANSLAR