kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eroğlu:Başkan beceremiyoruz desin, biz yapalım

Güncelleme : 03.09.2008 18:13
Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in su sorunuyla ilgili olarak, ''İzmir bizim canımız, ciğerimiz. Belediye başkanı 'yapamıyoruz, beceremiyoruz' desin, biz yapalım'' şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, Ankara'da düzenlediği, ''6 Yılda Yapılan Çevre Yatırımları'' konulu basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi, su konusunda Çevre ve Orman Bakanlığını suçluyor. Gördes Barajı'ndan kente isale hattı yapılması gerekiyor. Bu, DSİ'nin mi, İZSU'nun mu görevi?'' sorusuna, Eroğlu, ''Belediyenin bizi suçlamaya hakkı yok'' karşılığını verdi.

Eroğlu, ''Biz kendisine 'ne zaman istersen ara yardımcı olalım' dedik. Kendisi, genel müdürleriyle birlikte makamıma geldi. İzmir'deki tüm barajlar DSİ tarafından yapıldı. Gördes Barajı 2011 yılında bitecekti, 2008'de su tutulmaya başlandı bizim çabalarımızla...'' diye konuştu.

Barajdan kent şebeke hattına 35 kilometrelik isale hattı döşenmesi gerektiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Bunun hemen projesinin bitirilmesi gerekiyor. Biz İstanbul'da 7 bin 500 kilometrelik isale hattı döşedik. Bu iş bizim için çocuk oyuncağı. İzmir, bizim canımız ciğerimiz. Belediye başkanı 'yapamıyoruz, beceremiyoruz' desin, biz yapalım. Kendisi yapamayınca başkasını suçlamak yanlış.Çamlı Barajı için de müracaat ettiler, 'biz yapalım' dediler. Onu da bitiremediler. Sonra 'biz yapamıyoruz' diye başvurdular. Dalga mı geçiyorlar. Zaten çalışma çevre düzeni planına işlenmiş. Ancak aradan yıllar geçtiği için bu planının da yenilenmesi gerekiyor.Arsenikle ilgili de gelsin söylesin yardımcı olalım. İzmir Ege'nin yıldızı, orayı susuz bırakmayız. Yapamıyorsa bize müracaat etsin. İsale hattı projesini İZSU yapıyor. Keşke biz yapsaydık.''

İzmir Büyükşehir Belediyesinden bugüne kadar bir ''yardım talebi gelmediğini'' anlatan Eroğlu, ''Ama buna rağmen biz yardıma hazırız. Gördes Barajı çalışmalarına bir sürü para gidiyor. DSİ, biliyorsunuz kent içi çalışmalara müdahale edemiyor. Belediyenin 1053 sayılı kanun çerçevesinde bize başvurması ve protokol yapılması gerekiyor'' dedi.

AA