kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Rusya ile gerilen ilişkilerin etkisi Antalya'ya uğramadı

HACER GEMİCİ - ANTALYA
Güncelleme : 03.09.2008 01:11
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gümrük tartışması, Gürcistan gerginliğine karşın Ruslar Antalya'ya akın ediyor. Ağustosta Rus turist sayısı 50 bin kişi arttı ve Almanları geçti..
Rusya ile Gürcistan arasında yaşanan savaşla birlikte Türkiye ile Rusya'nın ticari ilişkileri de gerilirken sınır kapılarında yaşanan zıtlaşma turizme sıçramadı. Antalya Emniyet Müdürlüğü rakamlarına göre gergin geçen ağustosta Rusya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 50 bin kişi arttı. 2007 yılı ağustosunda Rusya Federasyonu'ndan Antalya'ya gelenlerin sayısı 374 bin 570 iken bu yıl aynı dönemde bu rakam 425 bin 399'u buldu. Üstelik bu artış sıcak çatışmaların yaşandığı, önce Rusya'nın sonra da Türkiye'nin TIR'ların geçişlerini zorlaştırdığı dönemde oldu.

ANTALYA'DA YİNE BİRİNCİLER
İlk kez temmuz ayında Antalya'da Alman turistlerin önüne geçerek birinciliğe oturan Ruslar, ağustos ayında da liderliği kaptırmadı. 2007 Ocak- Ağustos döneminde 1 milyon 479 bin Rus turisti ağırlayan Antalya, bu yıl ocakağustos döneminde 1 milyon 684 bin Rus'u konuk etti. Aynı dönemde yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan Almanların sayısı ise 1 milyon 501 bin oldu ve Almanya ağustos sonu itibarıyla ikinci sırada kaldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır da, Rusya ile turizm alanında henüz herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirterek, "Tabii ki sektör olarak takip ediyoruz, bir araya gelip değerlendiriyoruz. Ancak ben iki ülke arasındaki sorunun daha fazla büyüyeceğine inanmıyorum. Burada devlet politikaları belirleyici rol oynayacaktır" dedi.