kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Satış rekoru Özakman'ın kazanç rekoru Pamuk'un

Güncelleme : 03.09.2008 01:13
2007'de en çok kazanan yazar nobel ödüllü Orhan Pamuk oldu. Pamuk'u 'Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman izledi..
2007 yılının en çok kazanan yazarı Nobel ödüllü Orhan Pamuk oldu. Geçen yıl 83 bin adetlik satış rakamına ulaşan Pamuk, yurtiçi ve yurtdışı satışlardan 4.3 milyon YTL ile açık ara birinci oldu. Forbes Türkiye'nin son sayısında yer alan "en çok kazanan yazarlar" listesine göre bu yıl yazarlar sansasyonel bir kitap çıkmaması ve kitapları çok satan yazarların yeni kitaplarının yayımlanmaması nedeniyle kazançlı geçmedi. Yine de liste önceki yıldan tanıdık isimlerle dolu. Yurtiçi ve yurtdışı kitap satışlarına göre en çok kazanan yazar Orhan Pamuk. Gelirinin 3 milyon 960 bin YTL'lik kısmını yurtdışı satışlarından, geri kalan 366 bin kısmını ise yurtiçi satışlarından sağlayan Pamuk bu yüksek kazancını kitaplarının İngilizce, Almanca, Çince, İspanyolca, İtalyanca ve Fransızca'ya çevrilmesine borçlu. 2007'de Pamuk dışında milyon YTL bazında kazanan başka yazar olmadı. 'Şu Çılgın Türkler' ve 'Diriliş Çanakkale' adlı kitapların yazarı Turgut Özakman ise 170 bin satış adedi ve 561 bin YTL lik kazancı ile listenin ikinci sırasına oturdu. Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler'i 170 bin adetlik baskısıyla 2007'nin en çok satan kitabı unvanını aldı. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konusunda yazdığı kitaplarla gündeme gelen ve halen Ümraniye bombaları nedeniyle cezaevinde bulunan Ergenekon sanığı Ergün Poyraz da 140 bin satış adedi listenin üçüncü sırasında yer aldı. "Musa'nın Çocukları" ve "Musa'nın Gülü" kitaplarının yazarı Poyraz'ın geliri 348 bin YTL oldu.

KARİKATÜRİST DE VAR
Son kitabı 'Veda' ile Ayşe Kulin 152 bin satış adedini yakaladı ve en çok kazanan 4'üncü yazar oldu. Elif Şafak son kitabı 'Siyah Süt' ile 100 bin satarak 5'inci sırada yer aldı. Çok ses getiren kitabı 'Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi' ile listenin 8 sırasında ise Emin Çölaşan yer aldı. Erdil Yaşaroğlu ise Komikaze adlı karikatür kitaplarıyla listenin 20'ncisi oldu.
Haberin fotoğrafları