kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İFADE VERMEYE BİRLİKTE GİDECEKLER... İfade vermeye eşi ve avukatı ile gideceğini söyleyen Ferda Paksüt "Tutuklanmazsam açıklama yaparım" dedi.

'Eşimi istifaya zorluyorlar'

ANKARA
Savcının ifadesini almak için çağırdığı Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, asıl amacın eşini istifaya zorlamak olduğunu belirterek "Baskı yapılıyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Eşimi istifaya zorluyorlar'
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün Ergenekon soruşturması çerçevesinde İstanbul Başsavcılığı'nın talimatıyla ifadeye çağrılması; Paksüt çiftinin, Ergenekon Davası sanığı olan Turhan Çömez'le de görüştükleri ve izlendiklerini söyledikleri Tenis Kulübü'ndeki buluşmayı yeniden gündeme getirirken Ferda Paksüt, amacın eşi Osman Paksüt'ü istifaya zorlamak olduğunu ileri sürdü. Çeşme'de tatildeyken çağrılan Ferda Paksüt, bugün savcı Mustafa Bilgili'ye ifade vereceğini belirttikten sonra şu değerlendirmeyi yaptı:

ÖRGÜT TANIMAM
"Ben ne örgüt tanırım, ne de örgüt üyelerini. Benimle uğraşmalarındaki asıl amaç beyefendidir. Beyefendinin kontenjanı altın değerindedir. Cumhurbaşkanı, Danıştay ve Yargıtay üyeliklerinden 3 kişi arasından seçim yapar, ancak bürokrat kadrosuna istediği ismi direkt atayabilir. Beyefendi istifa ettiği takdirde, Cumhurbaşkanı istediği adamı seçer. Benim üzerimden baskı yapılmak isteniyor. Durduk yerde bizim üstümüze geliyorlar. Yabancı ülkelerde yaşadım. Kuzey Irak'ı geçtim bu kadar tedirgin olmadım." Yaptıkları telefon görüşmeleri kamuoyuna yansıyan Turhan Çömez'i Bağdat'ta görev yaptıkları dönemden itibaren tanıdıklarını ifade eden Paksüt, Çömez'in eşi ve kendisiyle konuşmalarında herhangi bir örgüt ve terörden söz etmediğini söyledi.