kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Alemdar 20 Ağustos'taki kazada omurliği zarar gördü ve yürüyemez durumda. Kıbrıs gazisi babası Zeki Alemdar, oğlunun başında bekliyor.

İşçisi yatalak oldu patron 'Çalış' diyor

Hande ŞARMAN - HABER MERKEZİ
Tuzla mağduru Ali Alemdar'ın Kıbrıs gazisi babası, "Yıllarca o bana baktı sıra bende" diyor. Eşi 2 çocukla perişan. Tersane sahibi, "Gelsin çalışsın" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İşçisi yatalak oldu patron 'Çalış' diyor
İstanbul Tuzla'daki Dearsan Tersanesi'nde 20 Ağustos'ta geçirdiği kazada omuriliği zarar gördüğü için yürüyemez hale gelen 26 yaşındaki Ali Alemdar'ın Kıbrıs gazisi babası tepkili. Daha önce çevresindekiler tarafından "Oğlunu tersanede çalıştırma" diye uyarıldığını belirten Zeki Alemdar "Bana 'Ali'yi tersanede çalıştırma' dediler ama onu engelleyemedim, şimdi çok üzgünüm. Her bakışında eziliyorum" dedi. Baba Alemdar Kıbrıs'ta yaralandıktan sonra uzun yıllar yürüyemediğini ve bu dönemde oğlu Ali'nin kendisine baktığını söyleyerek "Şimdi ben ona bakacağım" diye konuştu. Ali Alemdar'ın kaza geçirdiği tersanenin patronu İsmail Şimşek ise "İyileşirse başka bir işte görevlendiririz. Yürümezse o zaman oturup konuşuruz" dedi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK
Tersanede geçirdiği kazada beline bir buçuk tonluk makinenin çarpması sonucu omuriliği zarar gören Ali Alemdar, altı saatlik bir ameliyat geçirdi. Omuriliğine iki yerden platin takılan Alemdar artık yürüyemiyor. Pendik'te bir zemin katta yaşayan dört kişilik ailesinin tek geliri ise Ali Alemdar'ın bin üç yüz liralık maaşı. Aile fertleri olan biteni ve bundan sonra neler olabileceğine dair endişelerini SABAH'a anlattı. 26 yaşındaki Ali Alemdar'ın, çocukları 10 aylık Kardelen ve iki buçuk yaşındaki Yağmur ile tek başına kalan 4 yıllık eşi Sevgi Alemdar ise üzgün olduğu kadar kızgın da. Kimseye güvenmediğini belirten genç kadın, "Hastane masraflarını karşılıyorlar, bir de bu ayki maaşı yattı o kadar. Bundan sonra ne olacak bilemem. Çalışamadığı sürece maaşını ödeyeceklerini söylüyorlar. Vaatler yerine gelmezse dava da açarım, tazminat da isterim. Hakkımızı ararız" dedi.

PATRON YARDIM DÜŞÜNMÜYOR
Ali Alemdar'ın çalıştığı Dearsan Tersanesi'nin taşeron firması Pozitif Denizcilik'in sahibi İsmail Şimşek, aileye bir yardımda bulunmayı düşünmediklerini söyledi. Yürüyemeyen Ali Alemdar'ın nasıl çalışacağı sorusunu ise "Çok ağır bir kaza geçirdi. Kazada yardımcısının da suçu var. Eğitim eksik. Sağlık durumu 6 ay ila bir buçuk yıl içinde netleşecek. Ameliyat ve hastane masraflarını üstlendik. Çalışamadığı sürece maaşı yatacak. İyileşirse başka bir işte görevlendireceğiz. Yürüyemezse ailesiyle oturup konuşuruz" şeklinde cevapladı.