kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbuğ ve Koşaner'den mesaj bombardımanı

ANKARA
Kara Kuvvetleri'ndeki devir-teslim töreninde 'küreselleşme, terörle mücadele ve cumhuriyetin niteliklerine sahip çıkma' vurgusu yapıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbuğ ve Koşaner'den mesaj bombardımanı
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki devir-teslim töreni mesaj bombardımanına sahne oldu. KKK Org. Işık Koşaner, ilk mesajında "Cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkmak iç siyasetle ilgili değildir" dedi. AB'ye ve terör örgütü PKK'ya siyasal destek sağlayan çevrelere de gönderme yapan Org. Koşaner, "TSK'nın ulusunun dışında ayrı bir denetime ihtiyacı bulunmamaktadır" vurgusu ile dikkat çekti. Org. Koşaner ayrıca, "Silahlı teröristler kadar, legal alanda ortaya çıkan silahsız teröristlere ve ayrılıkçılık destekçilerine karşı da tedbirler getirmelidir" diye konuştu. Etnik terörün küreselleşmenin sağladığı imkânlar ile hukuk devleti, demokrasi ve özgürlükleri istismar ederek amacına ulaşmak istediğine işaret eden Koşaner, "Türkiye, küresel sistemin egemenliğine girme tehlikesinden sağlam Atatürk milliyetçiliği ve Cumhuriyetin anayasal kurumlarının ulusal çıkarlardan ödün vermeyen kararlı duruşuyla korundu" dedi. Koşaner'in sözleri uzun süre alkışlandı. ,

BAŞBUĞ'DAN TERÖR MESAJI
Org. İlker Başbuğ ise terörle mücadeleye değindiği konuşmasında bazı çevrelerin kasıtlı olarak "Güvenlik alanında mücadele etmeyelim, diğer alanlarda mücadele ederek terörü sonlandırabiliriz" dediklerini söyledi ve "Bu düşünce bölücü terör örgütünün savunduğu yaklaşımın ta kendisidir" dedi. Terör örgütü PKK'nın kırılma noktasına geldiğine vurgu yapan Başbuğ, şu mücadele stratejisini çizdi:

* Terörle mücadele, güvenlik, ekonomi, sosyo-kültürel, psikolojik harekât ve uluslararası tedbirlerle beş alanda koordineli olarak yürütülmelidir. Terörün yok edilmesi tek başına, güvenlik alanındaki mücadeleyle olmaz.

* Örgüte katılımın ana nedeni, propagandayla gençleri kandırması ve işsizliği istismar etmesidir.

* Terörle mücadele sabır, kararlılık ister. Karamsarlığa yer yoktur. Karamsarlığın ifadesi, örgüte destekle eşanlamlıdır.

Törenden sonra konuklara yazlık bahçede ikramda bulunuldu. Mönüde suşi servisi yapılması dikkati çekti.