kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Köpeğini gündeme getirmek yalakalıktır"

Yeni Haber
Ünlü tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Selahattin Taşdöğen, Sezen Aksu'nun ölen köpeği "Cano" ile ilgili yapılan haberleri eleştirerek, "İnsanların açlıktan öldüğü ülkemizde Sezen Aksu'nun köpeğini gündeme getirmek yalakalıktır" dedi.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Taşdöğen, "Ne büyük bir olay Sezen Aksu'nun köpeğinin ölümü. Başı sağ olsun. Binlerce insanın açlıktan öldüğü ve perişan olduğu ülkemizde Sezen Aksu'nun köpeğini manşetlere taşımak, çok önemli bir şeymiş gibi başsağlığı dilemek yalakalık ve insanlık ayıbıdır" ifadelerini kullandı. Taşdöğen, hayvanları çok sevdiğini fakat Aksu'nun köpeğinin ölümünün üzerinde bu kadar durulmasına bir anlam veremediğini söyledi. Ülkede başka sorunlar da olduğunu ifade eden ünlü tiyatrcu, "Biz de

ağabeyimle birlikte yardıma muhtaç hayvanları sokaklardan toplayıp kendi çiftliğimizde bakıyoruz, veterinere götürüyoruz ve sevgimizi veriyoruz. Ülkemizde başka sorun kalmadı sanki. Bu işi neden abartıyorlar anlamış değilim'' diye konuştu.

Selahattin Taşdöğen, son olarak Fox TV'de yayınlanan bir dizide rol aldığını belirterek, "Prenses Perfinya isimli dizide çok önemli mesajlar veriyorum. Bu diziyi, çocuklar başta olmak üzere herkesin izlemesini tavsiye ediyorum. Maalesef ülkemizde güzel şeyler çabuk bitiyor. Umarım bundan sonraki güzel şeyler uzun ömürlü olur. 3 yıl önce oturduğum evimi sattım. 650 bin YTL harcayarak bir tiyatro merkezi açtım. Buradaki amacım gençleri, çocukları tiyatroya alıştırmak ve sanatseverlere kültürel anlamda daha

iyi hizmet etmekti ama bu da bitti. Salonda seyircilere, 'Yarın bir oyun sergileyeceğim, ücretsiz gelip seyredin' diyordum. Herkes 'Yarın geleceğiz' diyordu fakat kimse gelmiyordu. Bizim insanımız maalesef yalancı" ifadelerini kaydetti.

Arap ülkeleri başta olmak üzere Avrupa ülkelerine satılan dizilerden elde edilen paranın, söz konusu projelerde rol alan sanatçılara da verilmesi gerektiğini ifade eden Taşdöğen, önceki gün Bodrum'da trafik kazası geçiren ünlü sanatçı Orhan Genebay'a da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Taşdöğen, ''Orhan ağabeyin kaza geçirdiğini sizden öğrendim ve çok üzüldüm. Allah onun gibi sanatçıları başımızdan eksik etmesin. Kendisini ağabeyim gibi severim" dedi.

Ünlü tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Selahattin Taşdöğen, reklam evliliklerine de sert tepki gösterdi. Türkiye'de sanat ve sanatçı kavramının yok olduğunu öne süren Taşdöğen, "Ekranlarda magazin programlarını izliyorum. Bir bakıyorsun biri evlenmiş, ertesi gün başka biri ve bunların evlilikleri 1 ayda veya 1 yılda bitiyor. Gözünün içine baka baka insanları yanlışa yönlendiren, kendi reklamları için ahlakı ayaklar altına alan ünlü sanatçılar ve mankenler şerefsizdir. Ben işte burada halkın içindeyim.

Varsa sevgilim, koluma takar yine halkın içinde aslanlar gibi gezerim. Siz gazeteciler müneccim misiniz ki kim nerede ne yapıyor bilesiniz. Adamlar sizi arıyor telefonla, 'Bizi burada basın yeni sevgilimle' diye haber veriyor. Ardından gazetecilere 'Beni çekmeyin' diye saldırıyorlar. Şimdi soruyorum, bu şerefsizlik değil de nedir?" ifadelerini kullandı.

(İHA)