kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mustafa Yeşil

Kalp krizi geçirip denize düştü ve boğularak öldü

Fatih ŞENDİL - Ercan AKGÜN SABAH
Çeşme'ye giden Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil teknesinde yalnız başına kaldı. Bir süre sonra sörfçüler denizde bir ceset gördü. Yeşil'in kalp krizi sonrası denizde boğulduğu belirtildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kalp krizi geçirip denize düştü ve boğularak öldü
Yeşil Kundura'nın sahibi 76 yaşındaki Mustafa Yeşil, önceki gün İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesi açıklarında denizde ölü bulundu. Yeşil'in oğlu Engin Yeşil, kalp hastası olan babasının serinlemek için girdiği denizde kalp krizi geçirip boğulmuş olabileceğini söyledi. Mustafa Yeşil, bir misafiriyle Benetau Oceanis-523 tipi gezi teknesiyle cuma akşamı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yola çıktı. Kaptan Hakan Çopalol yönetimindeki tekne, cumartesi sabaha karşı Alaçatı'ya ulaştı. Çarp Plajı yakınlarında demir atan teknenin kaptanı Çopalol, Yeşil'in misafiri ile birlikte yanaşacakları marinada gerekli işlemleri yapmak üzere zodyak botla kıyıya çıktı.

SÖRFÇÜLER GÖRDÜ
Yarım saat sonra tekneye dönen Çopalol, Yeşil'i göremeyince Sahil Güvenlik'e haber verdi. Bu arada jandarmaya Alaçatı'da sörf yapan vatandaşlarca denizde bir kişinin hareketsiz durduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine ulaşan Sahil Güvenlik ekiplerinin kıyıya çıkardığı kişinin Mustafa Yeşil olduğu anlaşıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside Yeşil'in kalp krizi ve suda boğulma nedeniyle yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Yeşil'in daha önce de kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

"TAHMİNİMİZ KALP KRİZİ"
Mustafa Yeşil'in oğlu Engin Yeşil, teknede yalnız olduğu sırada babasının kalp krizinin ardından gelen boğulma nedeniyle yaşamını yitirdiğini tahmin ettiklerini söyledi. Engin Yeşil, "Teknede bir misafiri ve kaptan varmış. Ancak onlar da botu alıp tekneden ayrılmış. Etrafta kimse olmadığı için olay nasıl gelişti belli değil. Tahminimiz 'çok sıcak olduğu için hararetini bastırmak amacıyla denize girdi ve bu sırada kalp krizi geçirdi ve boğuldu' şeklinde. Düşük bir ihtimal olsa da kalp krizi geçirip denize de düşmüş olabilir" diye konuştu.

OĞLU DA BAŞARILI İŞADAMI
Engin Yeşil, ABD'de kurduğu NTera adlı telekom şirketiyle WorldQuest'i (WQN) satın alarak, 150 milyon dolar ciroya ulaşmış ve ABD borsalarında şirketi bulunan ikinci Türk olmuştu. Engin Yeşil, 14 Şubat 2003'te Hindistan'ın ünlü sanayici ve işadamı Vikram Thapar'ın kızı Ayesha Thapar ile Yeni Delhi'de 4 gün 4 gece süren düğünle evlenmesiyle gündeme gelmişti.
Haberin fotoğrafları