kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ayvalık'tan ot Urfa'dan yağ alıyor

* Sizin bir de alışveriş turlarınız çok meşhur. Nerelere gidiyorsunuz?
Gaziantep'e gidemedim, çok canım sıkkın. Ama bugün Antep'ten mallar geliyor. Bir garsonumuz gitti iki günlüğüne Gaziantep'e. O adamlar, hep beni tanır. Urfa'dan sade yağ getirtiyorum. Tahin imalathanesi var sade yağ aldığım yerin bitişiğinde, susamın huniye akıtılıp aşağıdan tahin olarak akmışını alıyorum. Tahin taze tüketilmesi gereken bir şey bana göre. Marketlerden alınan tahin kimbilir ne kadar zamandır duruyor... Şimdi iki teneke o geliyor mesela. Sıcak, tenekeyi elleyemezsin. Soğur, ondan sonra alırsın. Antep fıstığı içi de geliyor. "Çitlembik ağacının minik filizlerini bulursan al" da dedim. Salata yapıyorum onunla.

KABAK İÇİN AYVALIK'A GİDİYOR
* Başka nerelerden alışveriş yapıyorsunuz?
Antakya'ya, Kilis'e gidiyorum. Kabuklu susamı, İstanbul'da bulmak mümkün değil, orada bulunuyor. Çok yararlı onu kabuğuyla tüketmek. Nar ekşisini, Antakya Samandağ'da yabani narlardan yapan bir yere yaptırıyorum. Acayip güzel nar ekşisi. Biber salçası ve domates salçasını da yaptırdığım özel yerlerim var Altınözü'nde.

* Ege?
Ege'ye sık sık gidiyorum. Bütün bu otları Ayvalık pazarından alıyorum ot zamanı. Küçük kabak alıyorum, burada olmuyor o minik kabaklar. Girit kabağı denir onlara. Peynir alıyorum. İzmir tulumu, sepet peyniri. Sonra Kastamonu pazarı, İnebolu pazarı var.