kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
POLİS SERVİS ARACI ALBAYIN MAKAM ARACI

Son 8 ayda 4'üncü hedef İzmir

Neşet DİŞKAYA-Fatih ŞENDİL-Tolga TEKİN-Özge İPEKÇİ
Bomba yüklü bir araba, polis servisi ile bir askeri araç geçerken uzaktan kumanda ile patlatıldı. 3’ü asker 8’i polis 18 yaralı var. Albay ile korumasının durumu ağır..
Son dönemde metropollerde yaşanan terör saldırılarına bir yenisi de İzmir'de eklendi. Konak ilçesi Yağhaneler semtinde, polis servis aracının ve bir askeri otomobilin geçişi sırasında park halindeki bir otomobilde bulunan plastik patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı. Biri albay 2'si er olmak üzere üç asker, 8 polis ve 7 vatandaş yaralandı. Yaralılardan albay ve koruması erin durumun kritik.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Çinili Camisi'nin alt tarafındaki üç katlı binanın önünde park halinde olan Volkswagen marka bir otomobilde, dün sabah saat 07.45 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Orduevine ait otomobil ile Adnan Menderes Havalimanı'na giden çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüsün geçişi sırasında yaşanan patlamada 18 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından cadde trafiğe kapatılırken, başka patlayıcı ihtimaline karşın polis, özel eğitilmiş köpeklerle bölgede arama yaptı. Aracın önünde patladığı 3 katlı iki bina ise kullanılamaz hale geldi. Polis lojmanlarına da yaklaşık 50 metre uzaklıkta meydana gelen patlamanın ardından vatandaşlar teröre tepki için evlerine Türk bayrakları astı. Polis, saldırıda kullanılan araca sahte plaka takılı olduğunu, 1 yıl önce İstanbul'da çalındığını ve gece yarısından sonra olay yerine park edildiğini belirledi.

ALBAY 2 MİLİMLE KURTULDU
Konak Orduevi'ndeki görevine giderken yaralanan ve boynuna infilak eden aracın bir parçası saplanan albay Ahmet Kılınç'ın (42), durumunun ağır olduğu öğrenildi. Evli olduğu öğrenilen Kılınç'ın boynuna saplanan parçanın 2 milimetre daha derine girmesi durumunda, şah damarını kesebileceği belirtildi. Albay Kılınç'ın koruması olan Niğde'nin Ulukışla ilçesi nüfusuna kayıtlı er Hüseyin Arısoy'un da (21) ameliyat sırasında kalbinin durduğu, doktorların yeniden çalıştırdığı öğrenildi. Diğer yaralı asker Murat Bekirgül de askeri hastaneye sevk edildi. Teröristlerin asıl hedefi olan servis aracındaki 16 polisten yaralanan 8'i çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Polislerin ve yaralanan 7 sivilin durumunun iyi olduğu öğrenildi. İlk değerlendirmelere göre, bombanın geçtiğimiz aylarda Diyarbakır'daki saldırıda da kullanılan RDX tipi bomba olabileceği belirtildi.