kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ağabey Osman Hayal'i tanıklar teşhis edecek

Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal'i "Dink suikastı sırasında olay yerinde bir kişi daha vardı" diyen iki görgü tanığı teşhis edecek. Kamera kayıtlarında da Hayal'in görüntüsü aranıyor..
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının azmettiricisi Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal, "olay günü Ogün Samast'ın yanında biri daha vardı" diyen 2 tanığa teşhis ettirilecek. Dink ailesinin avukatlarının başvurusu sonucu mahkeme, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na Osman Hayal'in bu konu ile ilgili olarak ifadesinin alınıp gönderilmesini istedi. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nın aldığı ifadeyi yeterli bulmayan Hrant Dink'in avukatları bu kez soruşturmayı yürüten İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı'na başvurarak konunun araştırılmasını istedi.

DAYI: BİR KERE UĞRADI
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Osman Hayal, Trabzon Pelitli'deki evinde gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yapılan ilk sorgulamada cinayet günü de dahil Osman Hayal'in ocak ayında 15 gün İstanbul'da olduğu belirlendi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan ağabey Hayal'in cinayet günü dahil olmak üzere İstanbul'da kaldığı 15 gün boyunca ne yaptığı ve kimlerle görüştüğü araştırılıyor. Ayrıca, iki görgü tanığına Ogün Samast'ın yanında gördükleri şahsın Osman Hayal olup olmadığı teşhis ettirilecek. Bu gelişmelerin ardından, cinayet sonrası olay yerinin bir kilometre etrafından bulunan güvenlik kameralarından Osman Hayal'in olay yerine gelip gelmediği araştırılıyor. Bu arada Hayal kardeşlerin İstanbul'daki dayısının ifadesine de başvurulduğu öğrenildi. Dayı Osman Hayal'in çalışmak için 15 günlüğüne yanına geldiğini belirterek "Bir kere uğradı gitti" dedi. Osman Hayal'in bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.
Haberin fotoğrafları