kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ot pazarı benim sayemde yapıldı

* Yemeğe bu ilgi nereden geliyor?
Evden, aileden geçme bir şey. Bizim evde 20 kişiden az sofra hazırlanmazdı parasız olmamıza rağmen. Anneanne hamur tahtasının başında, anne mutfakta patlıcan kızartır, işte ne buluyorsa evde...

* Onların yaptığı, sizin de hâlâ yaptığınız yemekler var mı?
Mesela işkembeli ya da paçalı hamur var ya, o annemindir. Bütün zeytinyağlıları onlardan gördüğüm gibi yapıyorum. Otlar mesela... Girit mahallesinde büyüdüğüm için ben onlardan öğrendim o Girit mutfağını, sofranın yemyeşil olması gerektiğini. Yeşil olmayan sofraya oturmazdı Giritliler. Bizim sofrada daha çok börek, çörek olurdu, onların sofrasında yeşil olurdu. Bayılırdım o sofraya ben. Yemyeşil. Sekiz tane tabak, sekizi de yemyeşil. Haşlanmış ot, haşlanmamış ot...

* Çok çeşitli otlar kullanıyorsunuz mutfağınızda. Nereden alıyorsunuz bu otları?
Ot pazarını ben yarattım İstanbul'da biliyor musun 30 sene önce... Ne istesem ağzı açık bakarlardı bana. Sonra köylüler getirip pazarlara, satmaya başladılar İstanbul civarında yetişen otları. Burada olmayan bir tek rezeneyle, kenger var. Diğerlerinin hepsi burada bulunabilir.