kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaz aylarında zarar eden 10 ünlü film

Hollywood'un altın mevsimi olan ve birbirinden iddialı yapımların gişe rekorları kırdığı yaz ayları, sinema tarihinde 10 ünlü filme hiç uğurlu gelmedi..
Ünlü internet sitesi Hollywood, yaz aylarında gösterime girip, beklenen hasılata ulaşamayan 10 filme yer verdi. Milyonlarca dolarlık bütçe ve büyük umutlarla çekilen bu filmler hedeflenen hasılatı yakalayamadı. Listede birinciliği Jennifer Lopez ile o dönemki sevgilisi Ben Affleck'in rol aldığı 'Gigli' elde etti. Onu Ridley Scott'ın dev yapımı 'Cennetin Krallığı' izledi. Sonunculuğu ise 'Gözleri Tamamen Kapalı' isimli kült film kazandı. İşte gişede hayal kırıklığı yaratan 10 film şöyle:

FİLMDEN SONRA AYRILDILAR!
1- Gigli (2003): Bir dönemin gözde çifti Jennifer Lopez ile Ben Affleck, bu popülariteyi beyazperdeye taşımaya karar vererek 'Gigli' adlı filmde birlikte kamera karşısına geçti. Martin Brest'in yönettiği 54 milyon dolar bütçeli film, istenileni veremedi. Film, 6 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. 'Bennifer' diye nitelendirilen Lopez- Affleck çifti de özel yaşamlarında yollarını ayırdı.

2- Cennetin Krallığı (2005): Oscar rekortmeni 'Gladyatör' filminin yönetmeni Ridley Scott'ın kamera arkasına geçtiği dev yapım, 130 milyon dolarlık bütçeyle çevrildi. Orlando Bloom, Edward Norton, Jeremy Irons gibi oyuncuların rol aldığı film, Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs şehrini Haçlılar'ın kurduğu Kudüs Krallığı'ndan geri almasını, Haçlı Seferlerini ve iki tarafın bu savaşlara bakışını anlatıyordu. Bu türün en iyi yönetmenlerinden Scott'ın yönettiği film, bütçesinin neredeyse üçte biri olan 47.3 milyon dolarlık hasılatıyla hayal kırıklığı yarattı.

3- Ada (2005): Yönetmen Michael Bay'in imzasını taşıyan filmde, Scarlett Johansson, Michael Duncan ve Steve Buscemi başrolü üstlendi. Bu önemli oyuncu kadrosuna rağmen film sadece 35.8 milyon dolar hasılat elde etti. Bu rakam, bütçenin üçte birinden azdı. Film, 21. yüzyılda bir adaya gidebilme hesapları yapan bir ekibin hikayesini anlatıyordu.

4- Kedi Kadın (2004): Halle Berry'nin başrolünü üstlendiği film, eleştirmenlerden de sık sık kötü not almasıyla tanınıyor. Geceleri 'kedi kadın' olarak suçla savaşan bir kadının macerasını anlatan film, 100 milyon dolarlık bütçeyle çevrildi. Berry'nin 'Kedi Kadın'ı bu bütçeye rağmen 40.2 milyon dolar gişe yapabildi.

TAKLİT GİBİYDİ
5- Battlefield Earth (2000): Scientology tarikatının kurucusu Ron Hubbard'ın kitabından uyarlanan filmde, aynı tarikatın üyelerinden John Travolta başrolü üstlendi. 3 bin yılında geçen ve Travolta'nın garip makyaj ve saç stiliyle büyük değişim geçirdiği film, adeta 'Yıldız Savaşları'nın taklidi gibiydi. 44 milyon dolarlık bütçeye sahip olan bu yapım da 21.4 milyon dolarlık gişe hasılatıyla yapımcısını zarara uğrattı.

6- The Love Guru (2008): Listede yer alan tek 2008 yapımı film olan 'The Love Guru', 62 milyon dolarlık bütçeyle çevrildi. Mike Myers'in rol aldığı yapım, 31.9 milyon dolar hasılat yaptı.
Haberin fotoğrafları