kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gökhan Ertürk

'Kredilerin % 6'sı ipotekli çiftçilerle sorunumuz yok'

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Ertürk, tarım kredilerinin geri dönüşünde bir problem olmadığını söyleyerek, "Kredilerin % 94'ünde ipotek yok"dedi..
Son yıllarda tarım kredilerine ordaklanan bankalar tarım kredilerinin geri dönüşlerinden memnun. Denizbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, tarımsal kredilerle üreticiyi tefecinin elinden kurtardıklarını savunarak, "Biz tamamen çiftçinin yanındayız. Bunun göstergesi de, verdiğimiz kredinin yüzde 94'ünde ipotek olmamasıdır. Kullandırdığımız kredilerin sadece yüzde 6'sı ipotekli. Bunu da zaten arazi kredisi olarak kullandırmışız'' dedi.

200 BİN ÇİFTÇİYE ULAŞTIK
Ertürk, düzenledikleri "Tarım Şenliği''ne katılmak üzere geldiği Adana'da, son yıllarda tarım sektöründe kredi kullandırmaya ağırlık verdiklerini ve sektöre desteklerinin arttığını söyledi. Tarım sektörüne, 2002 yılında Tarişbank'ı bünyelerine katmalarının ardından girdiklerini anımsatan Ertürk, buradaki ekibin bilgi birikiminden yararlanarak çiftçiye ulaştıklarını belirtti. Türkiye'de kayıtlı 3 milyon 100 bin civarında üreticinin bulunduğunu ve bunların tamamına kendilerini anlatmak istediklerini belirten Ertürk, tarımın Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Tarım sektöründe kredili müşteri sayılarının 200 bine ulaştığını ve yıl sonunda bu rakamın 300 bine ulaşmasını hedeflediklerini anlatan Gökhan Ertürk, "Özellikle son 2-3 yıldır tarım sektöründe hızla büyüyoruz. 2003 yılında verdiğimiz 20 milyon YTL tutarındaki toplam kredi miktarını şu an Mersin'in Anamur ilçe şubesi verir duruma geldi. Tarımsal kredilerle elini güçlendirdiğimiz üreticiyi tefecinin elinden kurtardık. Şu an bankalara ödediği faizden neredeyse 2-3 kat fazla olacaktı" diye konuştu. Ertürk, kullandırdıkları kredilerin geri dönüşlerinde bugüne kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını da vurgulayarak, "Tarım sektöründeki geri dönüş oranıyla işletme sektörü arasında herhangi bir fark yok. Biz bunu önceden de görüyorduk. Çünkü üretici borcuna sadık ve ödemek için elinden geleni yapıyor'' dedi.