kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bu adam makine

Hiçbir olimpiyatta böyle bir 100 metre final i görmedim, bundan sonra da izleneceğini tahmin etmiyorum. Genelde bir duvara benzer bu tip yarışlar. Yani ufacık farklarla biraz önünde; göğüs farkıyla birileri önde olur bir adım; yarım adım gerisinde de birileri olur. Hele insanoğlunun hız sınırına dayandığı; 100 metrenin 9 saniyelere indiği dönemlerde bu duvarlaşma iyice normalleşmişken, bu adam; bu adam lafın gelişiadam değil makine..
Yarışın son 20 metresinde poz vermesi de çok hoştu. "Saate karşı değil zafere karşı koşuyorum" mesajıydı. "Kim kazanacak diye, aylardır haftalardır tartışıyorsunuz bakın sağımda kimse yok, solumda kimse yok" mesajını verir gibiydi. Bu sahne, olimpiyat yaşadıkça dünyanın bütün televizyonlarında jenerik olur. 2098 olimpiyatlarında bile gösterilir. Bu farkı 400 metrede bile atsa şaşırırım. 100 metrede dünyanın en iyi adamlarına bu kadar fark atmak olacak şey değil.

200 METREDE DE REKORU KIRAR
Dünya rekoruna fark attı, rakiplerine fark attı. Her şeye fark attı. Yani robot musun android misin belli değil.
Şimdi önünde 200 metre finali var. 1996'da Michael Johnson rekor kırıp skorboard'da 19:32 yazdığı zaman Cüney Abi de (Cüneyt Koryürek) ben de, Kenan Onuk da "Tabelada hata var acaba?" diye düşünmüştük. O akşam "Bu rekorun kırıldığını görmeye ömrümüz yetmez" dedik. Cüneyt Abi ve Kenan göremediler ama 2 gün daha yaşamayı başarırsam ben herhalde göreceğim. Uzayan koşu, Bolt'un lehine. Ben 200 metrede de rekoru parçalayacağını, 19:30'un altına inebileceğini düşünüyorum.