kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KOŞMADI UÇTU!

Bolton mucizesi

Jamaikalı atlet 100 metrede 9.69 ile inanılmaz bir dünya rekoru kırdı. Son 20 metrede tribünlere selam gönderen Bolt gezegenin en hızlı adamı oldu..
Usain Bolt 'Koşulamaz' denileni koştu, Pekin Olimpiyatları'nda 100 metre finalinde 9.69 birinci olup, yine kendisine ait olan Dünya rekorunu inanılmaz bir zamana çekti.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Tyson Gay'ın yarı finalde elenmesinden sonra finalde gözler Bolt ve vatandaşı Asafa Powell'a çevrilmişti. 9.72 ile dünya rekorunun sahibi Bolt, yarı finalde 9.85 koşarak favori olduğunu göstermişti. Ve finalde de bunu kanıtladı. Jamaikalı startta en kötü ikinci çıkışı yapmasına rağmen ilk 30 metreden sonra üstünlüğü ele aldı.

1.96'lık boyuyla adeta uçan Bolt., 80 metreye gelindiğinde birinciliğini ilan edercesine tribünlere dönüp yumruğuyla göğsünü işaret edip, finişi geçtiğinde kronometreler 9.68'i gösteriyordu. Yani Bolt 31 Mayıs 2008'de 9.72 ile kırdığı rekoru, 9.70'in altına çekip bir daha kırıyordu. "Finişi geçip, zafer koşumu yapana kadar rekordan haberim yoktu" diyen Bolt 100 metreyi sadece 38 adımda geçti. Ancak bir kaç dakika sonra rekor 9.69 olarak düzeltildi.

POWELL ANCAK 5. OLABİLDİ
ABD'li yüzücü Phelps'ten sonra Pekin'in ikinci yıldızı olan Bolt, olimpiyatlarda altın madalya kazanan ilk Jamaikalı oldu. 4 gün sonra 23 yaşına girecek olan Jamaikalı'nın ardından Trinidad Tobagolu Richard Thompson gümüş, 9.91 saniyelik derecesiyle 3. olan ABD'li Walter Dix bronz madalyanın sahibi oldu. Asafa Powell ise 9.95 saniyelik derecesiyle 5. olabildi. Dünkü yarışın bir başka özelliği ise 6 atletin birden 10 saniyenin altında dereceler elde etmesiydi.
Haberin fotoğrafları