kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
satmakta başarılı olamazsa o zaman ticari varlıklarını elden çıkarmaya başlayacak. Nakit zorluğıu çektiği haberleri ile şirket hisseleri son üç ayda yüzde 63 gerilerken, satılması planlanan portföydeki 29.4 milyar dolar mortgage'a dayalı ürünlerden oluşuyor.

Zordaki Lehman, 40 milyar $'lık gayrimenkul portföyünü satıyor

ABD'li Yatırım bankası Lehman Brothers 40 milyar dolarlık emlak portföyünü satışa çıkardı. Üstelik taliplere kampanya bile yapıyor..
Finans krizinde 7 milyar dolar zarar yazan ve nakiti sıkışıklığı nedeniyle iflasın eşiğine gelen ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers, gayrimenkul işinden çıkıyor. Financial Times gazetesinin haberine göre, Lehman Brothers 40 milyar dolarlık gayrimenkul porföyünü satmak için potansiyel alıcılırla görüşüyor. Habere göre, Lehman portföyünü bütün ve/veya parça da satabilir. Görüşmelere katılan kaynakların verdiği bilgiye göre, Lehman'ın gayrimenkul portföyü için istediği rakam ile alıcıların teklifleri arasında uçurum var. Banka bu handikabı aşabilmek için alıcılara 'portföyden kaynaklı ilk 5 milyar dolarlık zararı' kendisinin üstlenebileceğini bildirdi.

HİSSELER 3 AYDA % 63 GERİLEDİ
ABD kaynaklı mortgage krizinde ayakta kalabilimek için 13 milyar dolarlık sermaye artırımına giden ABD'li banka, eğer gayrimenkul portföyünü