kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSKENDER GÜNEN

Taraftar hazır

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda dün akşam Trabzonspor taraftarlarının büyük bir şovu vardı. Tribündeki bu coşkuyu ve şovu sahada ne yazık ki göremedik. Sezon başında yapılan hazırlık maçlarını göz önüne getirdiğimizde Trabzonspor'da değişen bir şey yok. İlk yarıda bir-iki kişisel becerisiyle girilen gol pozisyonu dışında tribünleri ayağa kaldırabilecek başka herhangi bir pozisyon yoktu.
Öncelikle Gökhan Ünal ve Umut Bulut ileride birbirlerini tamamlayan oyuncular değil. Her ikisi de savunmanın arkasında topla buluşmayı isteyen oyuncular. Sırtı kaleye dönük oynamasını bilen oyuncular değil. Orta sahası daha çok yan pas yaptı. Orta sahada rakibi eksiltecek ve savunmanın dengesini bozabilecek bir oyuncusu yok. Bu yüzden Ersun Yanal, Yattara'yı daha serbest oynatmaya çalışıyor. Fakat Yattara kalabalık savunmanın bulunduğu bölgeden değil de kenarda olduğunda çok etkili bir isim. Nitekim ikinci yarıda Umut Bulut'a attırdığı gol de kenardan geldi.
Trabzonspor'un sol tarafı ise dün yoktu. Gerek Cale gerekse Colman ofansif anlamda hiçbir olumlu katkı yapmadılar.

TEK FORVETE DÖNÜLMELİ
Liglerin başlamasına kısa bir süre kaldı. Kabul etmek gerekir ki Trabzonspor yeni bir takım. Ama Ersun Yanal'a bir kez daha hatırlatmak isterim ki bu oyun şablonu Trabzonspor'un oyuncu kadrosuna uygun değil. Tek forvete dönmesi, Yattara'yı mutlak suretle kenarda oynatması ve de sol kenarda Barış Memiş'e yer vermesi gerekiyor.
Günümüz futbolunda kenar atakları çok önemli. Eğer bu konuda gerekli yeterliliğiniz yoksa özellikle kapanan takımlara karşı başarılı olma şansınız yok.
Dünkü taraftar kitlesini gördükten sonra Trabzonspor'dan bu sezon beklentilerin yüksek olacağını düşünüyorum. Coşku içerisindeki bu camiayı heyecanlandıracak sonuçların alınması gerekiyor. Biz baştan uyaralım. Trabzonspor'un yediği ve hakem tarafından iptal edilen golde kaleci Tolga'nın ve savunmanın hatası büyüktü.