kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'ye armağan olsun

Ali ERDOĞAN-Raşit ATEŞ
Olimpiyatlarda Türkiye'ye atletizmde ilk gümüş madalyasını kazandıran Elvan, "Beklentileri biliyordum. Madalyayı Türkiye'ye armağan ediyorum" diye konuştu..
Pekin Olimpiyatları'nda bayanlar 10 bin metrede 2. olarak Türkiye'ye atletizmde olimpiyat tarihinde ilk kez gümüş madalya kazandıran Elvan Abeylegesse, madalyasını Türk halkı ve ailesine hediye ettiğini söyledi. Etiyopya asıllı milli atlet, Rus antrenörü Anatoli Bychkov ile birlikte Pekin'in en ünlü tarihi ve turistik yerlerinden Yasak Kent'i gezerken, Çinliler'den de büyük ilgi gördü. Yarıy sonrası doping kontroluna girdiği için sabaha karşı 04.30 gibi otele gidip,ancak 3 saat uyuyabilenz Elvan, "Bütün yorgunluklara değdi. Türkiye'ye madalya kazandırdığım için çok mutluyum" diye konuştu. Pekin'de 5 bin metrede de koşup koşmayacağına henüz karar vermediklerini açıklayan Elvan, yarışta birinci olan Etiyopyalı atlet Tirunesh Dibaba'nın son metrelerde atak yapacağını tahmin ettiğini belirterek, "Güçlü bir rakip olduğunu biliyordum. O kazandı, ben 2. oldum, mutluyum" dedi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye'nin önü açık
Başarısının sırrını "çok çalışmak'' olarak nitelendiren Abeylegesse, ''Türk halkının benden beklentilerini biliyordum. Madalya kazanacağıma önceden inandım. Madalyayı bütün Türk halkına ve aileme hediye ediyorum'' ifadesini kullandı. Abeylegesse, yarışta ilk sırayı alan Etiyopyalı Dibaba ile yarış sonunda aralarında geçen diyaloğun sorulması üzerine de "Yalnızca birbirimizi tebrik ettik" demekle yetindi. Türkiye'de çok yetenekli genç atletlerin bulunduğunu ifade eden Abeylegesse, "İnşallah ileriki yıllarda onlar da Türkiye'ye madalya kazandırırlar" diye konuştu.

Son karar bugün
Elvan'ın Rus antrenörü Anatoly Bychkov, milli atletin Pekin'de 5 bin metre yarışında da yüzde 99 olasılıkla koşacağını söylerken, "Son kararı bugün vereceğiz" dedi.
Haberin fotoğrafları