kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sarıgül: Uzun zamandır sadece siyah ayakkabı giyiyorum.

Göz ve diş gibi ayak da önemli

Sergi için neden ayakkabı tercih edildi? A.Z.:
Çünkü ayakkabı insanlık tarihi kadar eski. İlk çağdan günümüze kadar birçok evrimden geçmiş, birçok kültürü yansıtıyor. Ayrıca çok güzel bir tuval oluşturuyor; yani resim yapmaya, heykel şekline sokulmaya çok müsait. Ve modada da çok yükselen bir trend şu anda. İnsanlar giysiden daha çok ayakkabılarına önem vermeye başladı artık.

ERKEKLER İÇİN ÖNEMLİ
Peki Mustafa Bey, yüz küsur ayakkabıyı Şişli'nin nerelerine dağıtacaksınız? M.S.:
Şişli Meydanı, Büyükdere Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Teşvikiye Caddesi, Rumeli Caddesi, Osmanbey'in yanı sıra Cevahir, Astoria, Metrocity, Kanyon ve Profilo alışveriş merkezlerinde de sergileyeceğiz.

Ayakkabı sizin için ne kadar önemli? M.S.:
Ayakkabı son derece önemli, özellikle de erkeklerde, buna ben de dahilim. Anadolu insanının ayakları taraklıdır ve yüzde 90'ımızın ayaklarında da nasır oluşur. Bu nasır, ağırlıklı olarak doğru ayakkabı kullanamadığımızdan, iyi ayakkabı seçemediğimizden dolayı oluşuyor. Bugüne kadar hiç kimsenin dikkate almadığı, benim kendimden bildiğim nasır ve tarak problemini aydınlığa kavuşturacağız. Göz önemli, diş önemli, kulak önemli, el-kol önemli ama ayak da önemli, parmak uçları da önemli! Türkiye'de ilk defa ayakkabı ve ayağın önemini, parmak uçlarında insanların neler hissettiğini, ayağın nasıl kullanılması gerektiğini, ayakkabının nasıl olması gerektiğini düzenleyeceğimiz panel ve konferanslarla anlatacağız. İlk defa Türkiye tarihinde ayağa ve ayakkabıya önem veriyoruz.