kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evlilik kimin başarısıdır?

Kim ne derse desin umurumda bile değil. İster evli kadınlar arkama 'teneke!' bağlasın, ister light erkekler "Bu adam bize racon kesiyor" desin. Ama bir konuda bildiğim gerçek var ki, o da şu: "Evlilik erkeğin başarısı değil, baş ağrısıdır!" Peki, neden mi böyle düşünüyorum? Bir kere baştan şunu söylemek isterim ki, durduk yerde 'maraza!' çıkarmıyorum. Bugünde bu köşe dolsun diye işkembeden sallamıyorum. Sallamadığım gibi de şimdi yazacağım birtakım gerçeklerle hayrıma amme hizmeti yapıyorum.

BİLİNÇDIŞI EVLİLİK
Şimdi isteyen şu görüşüme katılır, istemeyen de katılmaz. Ama ben diyorum ki; "Evli erkeklerin birçoğu bilinçdışı bir şekilde evlilik kararı almıştır." Yukarıda koyu harflerle yazdığım bu söz ne anlama geliyor? Aynen şu anlama geliyor: "Güçlü bir selin karşısında hangi nesne tutunabilmiş ki, kadının bedensel çekiciliğinin karşısında da erkek tutunabilsin!" Ah z(av)allı erkekler! Bekarken kadının çekiciliğinin gizemi karşısında 'akıl kıtlığı!' yaşarlarken, şu gerçeği hep unuttular: "Bir erkekle evli olmak kadının başarı simgesidir! Bir kadınla evli olmak da erkeğin sömürülmesidir!"

BAŞARI SİZSİNİZ!
Şimdi bazı kadınlar kocalarını sömürdüğü gibi, beni de bu gerçekleri yazdığımdan dolayı deliğe süpürebilirler. Varsın süpürsünler; ama o 'koca!' heriflerine söyleyecek sözüm henüz bitmedi. Hatta bundan sonra yazacaklarıma 'koca!' harflerle bir ara başlık atıp, bildiklerimi tek tek söylemeye devam edeceğim. Yukarıda attığım iki kelimelik ara başlıktan kadınlar kendilerine pay çıkarabilir. Gerçekten de evli bir kadın, başarılı bir kadındır. Ama yukarıdaki ara başlıktan erkekler kendilerine kesinlikle pay çıkarmasın. Çünkü evli bir erkek, başarılı bir iş yapmamıştır. Evli bir erkek sadece evdeki kadının 'baş-arı!'sı olmuştur. Evdeki ana kraliçeyi mutlu etmek için hayatını ortaya koymuştur. Ondan sonra da diğer erkek 'ırgat arı!'lar gibi vız vız vızıldamıştır. Evdeki kadının çekiciliğinin gizemini araladıktan sonra da "Eyvah! Ben ne b. yedim" demiştir. Şimdi bu yazının üzerine light olmayan gerçek erkeklere soruyorum: "Evlilik kimin başarı simgesidir?"