kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Hepimiz biriz beraberiz, bir milletiz

CENGİZ UYSAL NEVŞEHİR
Alevilerin "İncinsen de incitme" sözünün herkese yol göstermesini isteyen Gül, "Alevisiyle Sünnisiyle Türküyle Kürdüyle hepimiz biriz, beraberiz, milletiz. Kimse bizi ayıramayacak" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesinde yapılan 45. Ulusal, 19. Uluslararası Hacı Bektaş- ı Veli Anma etkinliklerine katıldı. Vatandaşların sevgi gösteri ile karşılanan Gül, tören alanında yaptığı konuşmada birlik ve kardeşlik mesajı verdi. konuşan Cumhurbaşkanı Gül birlik mesajı verdi. Alevilerin "İncinsen de incitme" sözünün herkese yol göstermesini isteyen Gül, "Tarihte bazı incitici şeyler oldu ama Alevisiyle Sünnisiyle ,Türküyle Kürdüyle hepimiz biriz, beraberiz, bir milletiz. Kimse bizi birbirimizden ayıramayacak" dedi. Gül şöyle konuştu: "Eşitlik, hoşgörü, dayanışma, kardeşlik... Bütün bunlar sınıfları, ırkları, farklı mezhepleri, dinleri aşarak hepimizi Anadolu kazanının içinde yoğurmuştur. Bize Hacı Bektaş-ı Velilerin öğrettiği şudur. Hepimiz biriz, beraberiz, bir olacağız, birlik içinde olacağız. Bu millet tek bir millettir. Alevisiyle Sünnisiyle Türküyle Kürdüyle hepimiz bir milletiz. Hepimiz bir millet olmaya devam edeceğiz ve kimse bizi birbirimizden ayıramayacak. Problemlerimiz, sıkıntılarımız vardır, olabilir. Tabii ki bizler bunları görmezlikten gelemeyiz. Ne kadar gerçekçi olursak, ne kadar açık, dürüst hareket edersek problemlerimizi o kadar rahat çözebiliriz.''

'İNCİNSEN DE İNCİTME'
Alevilerin "İncinsen de incitme'' sözünün herkese yol göstermesini isteyen ve "Tarihten bugüne ne yazık ki hepimizi incitecek yanlışlıklar olmuştur'' diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Zaman zaman kırılmışızdır, öfkelenmişizdir. Ama bütün bunları giderecek durumdayız. Çünkü bize yol gösterenler şunu söylemişlerdir: 'İncinsek de incitmeyeceğiz.' Bunları unutabileceğiz.'' Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olduğunu söyleyen Gül, daha da demokratikleşeceğini belirtti. AB ile bütünleşmenin bu süreci kısalttığını ifade eden Gül, şöyle dedi: "Modern, çağdaş bir ülkenin nasıl olacağı da gayet açıktır. Demokratik olacaktır, özgürlükler olacaktır, insan hakları en gelişmiş demokrasilerdeki seviyeye ulaşacaktır, hukukun üstünlüğü kesin olacaktır, herkese eşit muamele edilecektir, Türkiye şeffaf olacaktır, herkes yeri geldiğinde hesap verebilecektir. Bütün bunları gerçekleştirdiğimizde milletimiz, devletimiz güçlü olacaktır ve hiç kimse öz yurdunda kendisini garip hissetmeyecektir."

ASLAN VE CEYLAN
Cumhurbaşkanı Gül, Hacı Bektaş-ı Veli'nin aslan ve ceylanı kucağına aldığı figürü hatırlatarak, ''Kim cesaret edebilmiştir, aslan ve ceylanı kucağına almaya'' diye sordu. Tabiatları birbirinden farklı bu iki canlının beraber yaşamasının zorluğuna dikkati çeken Gül, bunun bir zihniyet göstergesi olduğunu ve atalarımızın bu topraklarda bunu gerçekleştirdiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları