kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Dr. İbrahim Belenli

'Kışın okur, yazın tarlada çalışırdı'

Nafiz HARPUTÇU SABAH
Hakkâri'de rektör adaylığını koyan Oxfordlu Prof. İbrahim Belenli'yi, traktörünü satarak okutan babası ile annesi: Onunla gurur duyuyoruz..
Doktorasını İngiltere'nin köklü üniversitesi Oxford'da tamamlayan mezunu Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin, hayatında hiç görmediği Hakkâri'de rektörlüğe talip olması ailesini duygulandırdı. Belenli'nin İzmir'in Ödemiş ilçesi Gölcük beldesi Boğaz köyünde oturan çiftçi anne Tevrize Belenli, oğlunun Hakkâri'de kurulacak üniversiteye birinci sıradan rektör adayı olmasından duyduğu heyecanı dile getirdi. Üç oğlunun en büyüğü İbrahim Belenli'nin uçak mühendisi, ortanca oğlu Tahir Belenli'nin bilgisayar mühendisi, küçük oğlu Necati Belenli'nin bilgisayar programcısı olduğunu anlatan anne Belenli, "İlkokulda öğretmenleri, ileride büyük adam olacağını söylerdi. Üç aylık tatilde, babasına tarlada yardım ederdi" dedi.

'KARAR HİZMET AZMİMİ ETKİLEMEZ'
Anne Tevrize Belenli ekonomik olarak zorlandıklarında eşinin "Oğullarımı ne pahasına olursa olsun okutacağım" diyerek, traktörünü ve bahçesini sattığını da anlatarak, "Hepsi bugün iş sahibi. Diğer iki oğlum İstanbul'da kendilerine iş kurdu. Bundan büyük mutluluk yok" diye konuştu. Dört çocuk babası Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin ise adaylığı için yorumu, "Cumhurbaşkanlığı makamının vereceği karar ne olursa olsun saygılıyım. Kararın sonucu fikrimi değiştirmez. Ben ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim" şeklinde oldu.
Haberin fotoğrafları