kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hizmetçilik ve çocuk bakıcılığı yaptıkları evden para çaldıkları iddia edilen zanlılar tutuklandı.

Çalıştıkları evi soyup ev aldılar

Murat KARAMAN SABAH
Adana'da hizmetçi ve çocuk bakıcısı iki kadın, yanlarında çalıştıkları ailenin 190 bin dolarını çalıp TOKİ'den ev aldı..
Adana'da hizmetçiliğini ve çocuk bakıcılığını yaptıkları ailenin 190 bin dolarını çaldıkları öne sürülen 2 kadın ile olaya karıştığı iddiasıyla kadınlardan birinin kocası gözaltına alındı. Parayla kendilerine birer ev aldıkları iddia edilen zanlılardan 46 yaşındaki Ö.U. suçunu itiraf ederken; 18 yaşındaki S.G. ise suçu kabul etmedi.

EV SAHİBİ YAZLIKTAYDI
İddiaya göre, Reşatbey mahallesindeki işadamı M.A.'nın evinde hizmetçi olarak çalışan Ö.U. ile bakıcı S.G., ev sahiplerinin yazlığa gitmesini fırsat bilerek, yatak odasındaki gardıropta duran 190 bin ABD doları aldı. Yazlıktan dönen ev sahipleri paranın çalındığını fark edince durumu polise bildirdi. Kapıda zorlama olmadığını belirleyen polis, evde hizmetçi olarak çalışan Ö.U. ile S.G.'nin ifadesine başvurdu.

TOKİ'DEN DAİRE
Çelişkili ifadeler veren zanlılardan Ö.U. suçunu itiraf ederek, paranın büyük bölümünü YTL'ye çevirdiğini, 140 bin YTL ile bir ev aldığını söyledi. Çaldıkları paranın 50 bin dolarını S.G.'ye verdiğini belirten Ö.U., 10 bin 700 ABD Doları ile 2 bin 200 YTL parayı ise polise teslim etti. S.G. ise suçlamaları kabul etmezken, yapılan araştırmada ailenin TOKİ konutlarından daire satın aldığı ortaya çıktı. Olaya karıştığı iddiasıyla Ö.U.'nun kocası da gözaltına alındı. Zanlılar cezaevine gönderildi.